Computers en tablets

Touch Bar van nieuwe MacBook niet welkom op examens in Amerika

Toen Apple de nieuwe MacBook introduceerde waren er al veel afbeeldingen uitgelekt van de nieuwe Touch Bar. Een OLED-schermpje dat in staat is om knoppen te tonen die dynamisch zijn. Super handig voor scholieren die veel met verschillende applicaties werken. Toch denk ik dat niemand stil gestaan heeft bij het feit dat dit ook heel handig kan zijn tijdens het maken van een examen.

In Amerika zijn er verschillende scholen waar rechten studenten de Touch Bar op hun gloedje nieuwe MacBook moeten uitschakelen of de laptop thuis laten. Volgens een rapport van Examsoft, een bedrijf dat gespecialiseerd is in examenafname, kan de voorstelde tekst functie van de Touch Bar ten koste kan gaan van de integriteit van het examen. Met andere woorden, de Touch Bar kan je helpen om te smokkelen.

In North Carolina zijn de examinatoren geïnstrueerd om iedereen met een MacBook en Touch Bar te controleren. De Touch Bar moet uitgeschakeld zijn of in de modus staan dat hij enkel de vaste functietoetsen gebruikt. Ga je examen doen voor je “BAR” in California, Massachusetts, West Virginia of Pennsylvania, dan heb gewoon dikke pech en is je Mac met ingeschakelde Touch Bar niet welkom.

Foto: Engadget

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button