Foto en video

Toshiba Camileo X-Sports camera gaat strijd aan met GoPro

Langzaam komen er wat kapers op de kust als het gaat om de GoPro Action camera’s, want na Garmin komt nu ook Toshiba met een versie op de markt. De kleine, slechts 94 gram wegende, Camileo X-Sports camera wordt voor het einde van het jaar nog in Europa verwacht.

Toshiba’s kleine action-cam is voorzien van een 2-inch LCD display en een 12-megapixel CMOS sensor die in staat is om met 60 frames per seconde(fps) video vast te leggen. De standaard aanwezige LCD display is een eigenschap waarmee Toshiba zich net weer een beetje onderscheid met GoPro, waar het LCD scherm een apart aan te schaffen module is. Verder vinden we op de Camileo X-Sports een ultra groothoeklens, micro-USB en mini HDMI poorten en bij de retail uitvoering een waterdichte behuizing, afstandsbediening met polsband en verschillende bevestigingsdelen.

De Camileo X-Sports is voor het bedieningsgemak ook voorzien van 802.11 b/g/n Wifi, zodat je via je smartphone of tablet het beeld live kunt zien en desgewenst kunt bewerken. Met de accu die in het toestel zit beloofd Toshiba op 60fps een accuduur te hebben van 1,5 uur en bij 30fps ongeveer 2 uur.

Volgens Toshiba zal de Camileo X-Sports dit jaar nog verschijnen in de Europese winkels voor €250.

Toshiba Camileo X-Sports camera gaat strijd aan met GoPro - 02

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button