Beeld en geluid

Tivoli Audio producten vanaf heden voorzien van het Digitale Vinkje

Iedere radio die je koopt is wel voorzien FM-ontvangst. Dit door de jaren heen zo’n gewoonte geworden dat je hier helemaal niet meer bij stil staat. Maar wat als je op zoek bent naar een radio die geschikt is voor DAB en DAB+? Tivoli Audio mag voortaan het Digitale Radio Keurmerk, beter bekend als het Digitale Vinkje, voeren. Dit keurmerk laat consumenten zien dat het product geschikt is voor het ontvangen van DAB en DAB+ radiozenders. Tivoli Audio is dus niet alleen ‘hip and happening’, maar ook nog eens geschikt voor de toekomst.

Je komt natuurlijk niet zomaar in het bezit van het Digitale Vinkje. Als producent van audio producten zijn er een aantal belangrijk spelregels waar je product aan moet voldoen. Helemaal goed natuurlijk, want wij als consumenten willen de zekerheid dat als we een product kopen dat zijn belofte waarmaakt.

Het product moet naast het traditionele FM ook DAB en DAB+ uitzendingen kunnen ontvangen. Als het product niet in staat is om alle uitzendingen te kunnen ontvangen gaat het hele feest niet door. Daarnaast wordt er verplicht dat de kwaliteit van de ontvangst en dataweergave ((FM RDS en DAB/DAB+-tekst) in orde is.

Om duidelijkheid te scheppen voor haar klanten heeft Tivoli Audio het vinkje zichtbaar bij verkooppunten, op haar verpakkingen en online. Hiermee is het voor de consument direct duidelijk dat het product is het bezit is van het Vinkje. Tivoli Audio is een van de eerste fabrikanten die de certificering binnen wist te slepen.

Alle DAB+ radio’s van Tivoli Audio zijn getest en goedgekeurd door Digital Radio UK om het Digitale Radio Keurmerk te dragen. Waaronder ook de onlangs geïntroduceerde:

Andere Tivoli Audio radio’s die voorzien zijn van het keurmerk zijn de Model 10+Music System Two+, het Music System+ en de PAL+.

Tivoli Audio PressZone 2014

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button