tech365
BlacX Urban Wi-Fi Edition HDD Docking Station

Thermaltake BlacX Urban Wi-Fi Edition HDD Docking Station

Of je nu voor je hobby knutselt aan computers of voor je werk, je kent vast de situatie wel waar je een losse harddisk moet aansluiten om gegevens te benaderen. Er zijn verschillende oplossingen uiteenlopend van docking-stations tot kabeltjes, maar bij Thermaltake hebben ze iets nieuws bedacht: De Thermaltake BlacX Urban wireless docking station

Het concept van het apparaat is vrij eenvoudig. Door je computer, smartphone of tablet via Wi-Fi te verbinden met de BlacX krijg je toegang tot de bestanden die op de aangesloten harddisk aanwezig zijn. Voor zowel Android als iOS is er een special app beschikbaar voor het raadplegen van de bestanden. Er is ondersteuning voor apparaten die gebruik maken van Wi-Fi op basis van 802.11b/g/n.

BlacX Urban Wi-Fi Edition HDD Docking Station

Maar dit is nog niet alles, want de BlacX is ook in staat zich als DLNA-compatible apparaat aan te bieden waardoor je mediabestanden kunt streamen naar je aangesloten apparaten. Hiermee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een film of muziek te streamen.

Nu kan het zo zijn dat je een grote hoeveelheid bestanden moet overzetten en het bijna onmogelijk is om dit via Wi-Fi te doen. Hiervoor heeft Thermaltake de BlacX gelukkig nog voorzien van een USB3 aansluiting om snel je data over te zetten. Je kunt je 3,5inch SATA harddisks in het apparaat kwijt, maar ook de kleinere 2,5 inch. Ook een SSD is geen enkel probleem voor Thermaltake’s BlacX.

 

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen