tech365
Thecus W2810Pro header

Thecus W2810Pro: Een 2-bay NAS op basis van Windows Server 2012

Conclusie

Ik denk dat het belangrijkste aan de Thecus W2810Pro het besturingssysteem is. Je moet bewust dit willen gebruiken in plaats van de Linux variant en er geen problemen mee hebben dat de prestaties van dit model lager liggen. Het is namelijk niet de snelste NAS die je in je netwerk kunt plaatsen. Toch komt hij wel keurig naar voren als je kijkt naar de robuuste behuizing, de handige harddrive-sledes en ruimte beschikbaarheid van USB 3.0-aansluitingen. Daarnaast heeft hij ook nog een HDMI, DisplayPort en SPDIF-aansluiting. Dit is wel iets waar Thecus zich met de W2810 Pro mee onderscheid van bijvoorbeeld Synology.

Mocht de W2810Pro jouw keuze zijn voor je netwerk dan raad ik je toch echt aan om de Ethernet-aansluitingen te bundelen middel Teaming. Het voordeel is dat deze mogelijkheid standaard aanwezig is in Windows Server 2012 en je niet meer afhankelijk bent van software van je netwerkkaart. Zoek je echt een snelheidsmonster en is het besturingssysteem minder belangrijk voor je? Dan ben je slimmer af met een van de Linux varianten van Thecus.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Thecus W2810Pro NAS bestellen voor een prijs van €483. Dat is best een pittige prijs voor een 2-bay NAS zonder disken. Je kunt hem onder andere bestellen in de webshop van Central Point.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen