tech365
Thecus W2810Pro header

Thecus W2810Pro: Een 2-bay NAS op basis van Windows Server 2012

Prestaties van de W2810Pro

Intel NAS Performance Tester

De kans is groot dat je de disken in je NAS in zult zetten in een RAID1 configuratie. Concreet houdt dit in dat je van de 2 disken in je NAS er één defect kan raken zonder dat je dataverlies hebt.  In de W2810Pro heb ik twee WD RED disken van 1TB geplaatst. De Intel NASPT software voert een aantal tests uit die bepaalde werkzaamheden simuleren. Hoe dit in zijn werk gaat kun je lezen in de speciale blog die ik hierover geschreven heb.

Als eerste hebben we de prestaties in een JBOD RAID opstelling. Geen doorvoersnelheden die richting het maximale gaan van je Ethernet-aansluiting. Omdat het verschil erg groot is met bijvoorbeeld de Linux variant heb ik toch even een check gedaan bij Thecus. Het klopt dat de prestaties van de Windows variant minder hoog zijn dan die met Linux. Dit komt volgen met merk puur door het verschil in belasting van de hardware. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Thecus_W2810Pro_IntelNASPT_JBOD

Na de JBOD-test wordt er een nieuw volume aangemaakt op basis van een Two-way Mirror, ofwel een RAID1. Ook hier zijn de resultaten lager maar dit is ten opzichte van de JBOD-test geen verassing. Het verschil tussen beide volume opties is echter niet heel groot.

Thecus_W2810Pro_IntelNASPT_RAID1

NAS Performance Tester

De NAS Performance Tester is in tegenstelling tot de Intel test wat platter. Voor de verschillende diskconfiguraties wordt er puur gekeken naar de lees- en schrijfsnelheid. De gebruikte disken in de configuratie zijn identiek aan de Intel test.

Je ziet dat in het verwerken van een constante datastroom van een 2GB bestand de W2810Pro het wat beter doet.

Thecus_W2810Pro_NASPT_Write

Het lezen van beide configuraties verloopt minder soepel dan het schrijven. De snelheid ligt een flink stuk lager hier, zowel in RAID 1 als JBOD.

Thecus_W2810Pro_NASPT_Read

Ergens was ik nieuwsgierig of het bundelen van de beide netwerkaansluitingen nog andere resultaten ging brengen dan met een enkele Gigabit-verbinding. Vanuit Windows Server 2012 zelf heb ik gebruik gemaakt van de Teaming optie om de beide 1 Gigabit-connecties te bundelen op basis van Load Balancing.

Je ziet duidelijk dat het bundelen van de interfaces ervoor zorgt dat de Thecus in staat is om mee dataverkeer te verwerken. Toch komt hij langzaam pas in de buurt van de Linux variant op basis van 1 netwerkverbinding.

Thecus_W2810Pro_NASPT_RAID1_LACP

 

Volgende pagina: Conclusie

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen