Beeld en geluid

Teufel ROCKSTER xs, een robuuste kleine broer met een lekkere bass!

Teufel komt ieder jaar wel met een aantal nieuwe producten op de markt. Tegen het einde van vorig jaar introduceerde het merk de ROCKSTER xs, een kleine variant van de flinke ROCKSTER party speaker. Maar hoeveel power kan Teufel nog in zo’n klein apparaatje kwijt?

teufel Rockster xs tech365 001

De ROCKSTER xs is een perfect draadloze speaker voor binnen en buiten. De behuizing is van massief aluminium en dit voel je direct al als je hem in je handen hebt. Het is geen lichte jongen, dat is een feit. Maar voor een speaker voor outdoor gebruik hecht ik persoonlijk meer waarde aan een robuuste behuizing. En dat is zeker wat de ROCKSTER xs heeft. Aan beide kopse kanten van de behuizing heeft Teufel dikke siliconen voeten gemaakt wat het geheel trillingsvrij moet maken en de behuizing niet beschadigd. Hij is overigens ook spatwater dicht. Dus ideaal voor een feestje buiten in de tuin bij het zwembad of lekker ergens aan het strand.

teufel Rockster xs tech365 007

Ondanks dat de behuizing niet langer is dan 18 centimeter heeft Teufel er toch de nodige apparatuur in kunnen onder brengen. In totaal heeft de Duitsers er 3 speakers in geplaatst. Twee breedband speakers van 46mm en 1 woofer van 100mm. Om het geheel aan te sturen is de ROCKSTER xs voorzien van een twee-kanaals 8W versterker. Om het geheel buiten te kunnen gebruiken is hij voorzien van een flinke 4400 mAh Lithium-Ion accu.

Een draadloze speaker is vooral voor gebruik buiten erg handig. De ROCKSTER xs maakt gebruik van Bluetooth 4.0 met aptX-codec zodat je zonder problemen hoge kwaliteit audio kunt streamen naar de speaker toe. Hiervoor kun je simpel je smartphone of tablet inzetten en hebt hier geen speciale apps voor nodig. Beschikt je toestel over NFC dan kun je heem eenvoudig koppelen door hem tegen de speaker aan te houden. Als je echt geen mogelijkheid hebt om muziek naar de ROCKSTER xs te streamen dan kun je gebruik maken van de 3,5mm mini-jack ingang. Zit je net lekker aan het strand en is je smartphone bijna leeg? Laad hem dan eenvoudig op via de USB-oplaadfunctie van de ROCKSTER xs.

teufel Rockster xs tech365 006

Wat zit er in de doos?

  • Teufel ROCKSTER xs draadloze speaker.
  • 230V oplader met USB-aansluiting.
  • Beknopte instructie.

Wat vinden we van de ROCKSTER xs?

Toen ik de ROCKSTER xs binnenkreeg bestond de ervaring eigenlijk uit een tweetal verassingen. Dat klinkt misschien vreemd, want je weet immers wat je krijgt toch? Deels wel, maar bepaalde producten zijn altijd nog in staat om je te verassen. De eerste verassing was bij het uit de verpakking halen van de ROCKSTER xs. De behuizing is enorm solide en prachtig afgewerkt. Opnieuw weer een fijn stukje Duitse degelijkheid. Daarnaast ziet hij er ook nog eens lekker stoer uit.

teufel Rockster xs tech365 003

De tweede verassing kwam bij het afspelen van muziek. Een behuizing van nog geen 18cm geef je al snel het idee dat het niet veel bijzonders kan zijn. Voor wat lekkere lage tonen heb je vaak ook wat meer volume nodig. Toch is dit bij de ROCKSTER xs niet het geval. Naast de hoge en midden tonen, die prima zijn, heb je ook een lekkere bass. Eigenlijk stukken meer dan je van een dergelijk kleine speaker kunt verwachten.

Oké, even een stapje terug. Voordat je muziek kunt afspelen moet je hem natuurlijk wel koppelen aan je smartphone. Op mijn iPhone ging dit zonder problemen en kies je hem als tussen je Bluetooth-apparaten. Mijn Android toestel kon ik door middel van NFC koppelen. Even je toestel er tegenaan en je bent klaar. Kind kan de was doen. Wil je het koppelen opnieuw doen, dan kun je ook op de speciale Bluetooth-knop drukken bovenop de ROCKSTER xs.

teufel Rockster xs tech365 004

Je kunt een aantal zaken regelen op de speaker zelf. Onder een siliconen afdekking zijn een aantal functies ondergebracht zoals bijvoorbeeld de eerder genoemde Bluetooth-knop. Ook het regelen van het volume en het passeren of hervatten van het afspelen is mogelijk zonder dat je je smartphone hoeft te pakken. En dan zit er nog een knop in het midden. Een knop waar je naar kijkt en denkt “euhmm, dit is voor?”. Wanneer je op deze knop druk is ineens je bass bijna weg en worden de hoge en middentonen extra aangezet. Als je binnen in huis zit wordt je hier niet blij van, want eigenlijk is de balans van je tonen helemaal weg. Maar daar zit nu net de crux, want deze stand is eigenlijk helemaal niet voor binnen maar voor buiten. Het is een soort “outdoor modus”. Door het volume wat extra op te pompen heb je wat meer aan de speaker als je buiten bent.

teufel Rockster xs tech365 002

De prijs is best pittig voor een dergelijke speaker, want deze bad boy kost maar liefst €179,99. Toch is het bij dit soort producten als snel dat goedkoop duurkoop is. Wil je kwaliteit, dan moet je simpelweg diep in de buidel tasten. Voor wat je krijgt is de prijs best aardig goed te praten. De ROCKSTER xs is namelijk robuust en prachtig afgewerkt en zorgt ook nog eens voor een lekkere bass.

teufel Rockster xs tech365 005

Pluspunten

  • Goede accuduur.
  • Lekkere bass in normale modus.
  • Eenvoudig in gebruik.

Minpunten

  • Siliconen bumpers trekken veel vuil en stof aan.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de ROCKSTER xs per direct verkrijgen voor een prijs van €179,99 in de webshop van Teufel.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button