Beeld en geluid

Teufel Mute: De eerste Teufel koptelefoon met noise canceling

Iedere dinsdag reis ik met de trein naar Amsterdam. Ik ben niet echt een ochtendmens en kan erg genieten van rustig aan “wakker worden”. Om nog redelijk op tijd op mijn bestemming te zijn vertrek ik vroeg van huis en sta vervolgens nog half slaperig op het station. Eenmaal in de trein begint het gekwek en geklep van allerlei mensen over de meest oninteressante onderwerpen. En op dat moment is de Teufel Mute een direct geschenk uit de hemel. Hij is namelijk voorzien van noise canceling!

teufel mute tech365 005

Ik vroeg me altijd af of dat nou goed zou werken, die noise canceling. Een paar jaar geleden kocht ik een setje oordopjes van Pioneer en was direct verkocht. Het werkt eigenlijk heel erg goed. Toch wilde ik ook nog graag een “echte” koptelefoon. Net als vroeger. Zo’n grote over-ear variant waarmee je kunt genieten van je muziek in de meest pure vorm. Ik was dan ook erg blij verrast toen Teufel het model begin dit jaar lanceerde. Inmiddels heb ik hem een tijdje in mijn bezit en expres gewacht met het schrijven van de review. Gewoon lekker de tijd nemen om muziek te luisteren en in verschillende omgevingen de noise canceling te testen. En ik kan je vertellen, hij bevalt heel erg goed!

teufel mute tech365 004

Wanneer je met het openbaar vervoer reist, dan is het fijn dat je geen last hebt van andere om je heen als je muziek luistert. Wat ik ook belangrijk vind, is dat andere mensen vervolgens ook geen last hebben van het feit dat ik muziek luister. Dat is een voordeel van de dikke oorkussen op de Mute. Hij sluit goed om je oren heen en isoleert hiermee het geluid in twee richtingen. Ook zit hij erg comfortabel. Tijdens mijn reis heb ik hem ruim 2 uur op mijn hoofd en dit gaat zonder moeite. Geen natte oren, geen hoofdpijn en geen knellend gevoel.

Als je van wat lekkere lage tonen houdt, dan zit je met de Mute gebakken. De lage tonen zijn goed aanwezig zonder dat het overdreven opgeblazen klinkt. Het geheel is prima in balans en ik heb er qua geluid eigenlijk niets op aan te merken. Het geheel verandert heel lichtjes als je de noise canceling activeert, maar dit merk je eigenlijk nauwelijks. Een groot voordeel van het feit dat hij je zo goed afsluit van de buitenwereld, is dat je hiermee het volume een stuk lager kunt houden. Dit komt de kwaliteit van de muziek ten goede en je oren ook.

teufel mute tech365 003

Je kunt de noise canceling met een druk op de knop in- en uitschakelen. Zonder noise canceling is hij ook nog best aardig in staat om het omgevingsgeluid weg te houden. Om het systeem te kunnen laten functioneren heb je een AAA-batterij nodig. De batterij plaats je in één van de oorschelpen. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je de noise canceling regelmatig gebruikt, de batterij best snel leeg is. De voorgeschreven speelduur van 40 uur haalde ik in ieder geval niet.

teufel mute tech365 001

Zoals ik al aan het begin van de review schreef ben ik altijd een liefhebber van de kwaliteit van Teufel. Bij de Mute is dit op audio-vlak helemaal in orde. Het enige dat mij niet bevalt aan de koptelefoon is de gebruikte materialen. De koptelefoon is volledig gemaakt van plastic en het voelt een klein beetje cheap aan. Het materiaal is erg licht en wanneer je jas tijdens het luisteren naar muziek langs de koptelefoon glijd, dan hoor je dit heel erg goed. Het geluid wordt namelijk door de behuizing gedragen en dit is niet zo fijn. Aan de andere kant zit hij met zijn prijs niet in het high-end segment en verwacht ik er misschien een beetje teveel van. Anyway, niet wat ik gewend ben van Teufel, laten we het daar op houden.

teufel mute tech365 002

De Teufel Mute wordt standaard geleverd met een zeer stevige en handige transport-case, vliegtuigadapter en een lange nylon kabel met 3,5mm jackplug. Doordat je de oorschelpen om kunt klappen kun je hem plat in de case leggen en neemt hij niet veel ruimte in. De aansluitkabel is wel ideaal. Door zijn omhulsel kan hij eigenlijk niet in de knoop raken en heb je geen last van een “plakkende kabel”. Iets wat naar mijn mening alle leveranciers zouden moeten doen. De kabel is overigens 1,3 meter lang. Dit is een stuk langer dan de meeste kabels die je bij een koptelefoon krijgt.

Conclusie

Op het gebied van geluidskwaliteit en noise canceling een dikke pluim. Ook de meegeleverde case en kabel laten weer zien dat Teufel echt een stapje meer wil zetten. Het enige dat me stoort is de behuizing. Die had wat kwalitatiever aan mogen voelen.

Pluspunten

  • Prima geluidskwaliteit.
  • Handige transport-case en lange aansluitkabel met nylon huls.
  • Noise canceling werkt goed.

Minpunten

  • Materiaal van behuizing voelt ‘cheap’.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Mute kun je bestellen in de webshop van Teufel voor €169,99. Vind je het niks, dan mag je hem binnen 8 weken retour sturen en krijg je je geld terug.

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button