tech365
Teufel Ultima 40 Aktiv

Teufel lanceert actieve staande speakers Ultima 40 Aktiv

Teufel kun je regelmatig voorbij zien komen op ons blog. Dit Duitse merk heeft veel verschillende producten op audiogebied en komt regelmatig weer met iets nieuws. Sterker nog, ze komen vandaag zelfs met iets nieuws. Tenminste, het is eigenlijk een bestaand product dat op een nieuwe manier ingezet wordt. Onder de naam Ultima 40 Aktiv lanceert het merk haar welbekende staande speakers voorzien van een ingebouwde versterker met HDMI-ingang.

De Ultima 40 staande speakers van Teufel zijn al een tijdje op de markt. Op een gegeven moment koos Teufel om ze te voorzien van een upgrade en lanceerde de Mark 2 versie van de speakers. Vanwege het enorme  succes is het daar niet bij gebleven en komt Teufel vandaag met het bericht dat er een actieve versie te koop is.

De speakers ansicht zijn hetzelfde gebleven. Het verschil zit namelijk in het zogenaamde actieve deel. Wat het eigenlijk wil zeggen is dat je geen eigen versterker meer nodig hebt om muziek af te spelen of een film kijken met het geluid over je speakers. Je kunt je tv, spelcomputer of ander apparaat rechtstreeks aansluiten op speakers via HDMI of een optische kabel. Zo heb je geen extra versterker meer nodig.

Met alleen een HDMI aansluiting kom je er als audio merk natuurlijk niet meer. Spotify op je smartphone, of TuneIn op je tablet wil je immers ook kunnen gebruiken. Teufel heeft ondersteuning ingebouwd voor Bluetooth 4.0 met aptX zodat je in hoge kwaliteit muziek kunt streamen. Dit maakt het set naar mijn mening heel veelzijdig. Het bedienen van het geheel kun je doen door middel van de toffe Puck Control afstandsbediening die je erbij krijgt. Door middel van deze sort ijshockey puck kun je het volume regelen en de gewenste ingang kiezen op de speakers.

Een laatste goede eigenschap van de Ultima 40 Aktiv is er een die je niet ziet, maar wel voelt. Namelijk de prijs. Als je het mij vraagt is zijn de speakers altijd al heel scherp aangeboden. Het nieuwe complete set gaat momenteel over de toonbank voor €799 €699 en is verkrijgbaar in de webshop van Teufel.

Binnenkort kun je op ons blog een uitgebreide review lezen van dit nieuwe set.

Teufel Ultima 40 Aktiv 02

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen