Beeld en geluid

Teufel demonstreert veel nieuwe producten tijdens IFA

Teufel pakt tijdens de IFA flink uit. In het persbericht dat ik eerdere deze week ontving zag ik al een aardige line-up van nieuwe producten en ging met een enthousiast gevoel richting de Teufel stand. Naast de prachtige stand zelf (inclusief vette flipperkasten) stonden ook alle nieuwe producten uitgestalt. Een prima moment om alles even te zien, voelen en vooral horen.

Nieuwe koptelefoons krijgen de naam ‘REAL’.

Teufel zou Teufel niet zijn als er niet een aantal nieuwe koptelefoons ten tonele zouden verschijnen. Tijdens de IFA presenteert het merk niet één maar drie nieuwe modellen. Ze hebben alledrie de naam REAL gekregen. De REAL pure is een instap koptelefoon voorzien van een vaste draad. De REAL blue heeft hetzelfde design als de normale variant, maar is voorzien van Bluetooth voor draadloos verbinden. Ook heeft Teufel hier aanraakbediening aan toegevoegd. Als laatste komt nog het paradepaardje, namelijk de REAL blue nc. Dit model heeft één optie meer als het vorige model en dat is actieve noice canceling.

Waar is dat feestje?

Als je een beetje bekend bent met de producten van Teufel dan kan de ROCKSTER serie je niet ontgaan zijn. Je weet wel, van die enorme speakers op de Teufel Thundertruck. Dit maal krijgen ze allemaal een opfrisbeurt en er wordt een nieuw model toegevoegd aan de reeks. De ROCKSTER XS en ROCKSTER hebben beide een iets krachtigere versterker gekregen. Vooral voor de XS is dit prettig, want ik vond het maximale volume van het eerste model wat beperkt.

Teufel IFA 2017 tech365nl 004

Bij de grote ROCKSTER kun je nu twee smartphones tegelijk verbinden en zo de beste beats bij elkaar mixen tijdens je feest, De ROCKSTER AIR is nieuw en is een iets kleinere versie van zij grote broer, de ROCKSTER. Ondanks het kleinere formaat kan hij prima 110 decibel geluid produceren en werkt hij 30 uur op een enkele lading van de ingebouwde accu.

Teufel IFA 2017 tech365nl 003

Krachtige nieuwe soundbars

Tijdens de demoronden van de neiuwe producten kreeg ik de mogelijkheid om één van de nieuwe soundbars te beluisteren. Wat ik erg prettig vind aan de soudbars is dat ze allemaal voorzien zijn van een subwoofer. I’m a sucker for low! Dus een goede dosis lage tonen mag niet ontbreken. Tijdens de demoronde werd de Cinebar Duett gedemontreerd. Opvallen aan deze soundbar is dat hij zonder moeite een klein homecinema set kan vervangen. Hij is enorm krachtig tijdens het kijken van een film, en zorgt voor mooie volle weergave van je favoriete muziek. Dit bracht mij direct weer aan het twijfelen wat ik in het nieuwe huis ga nemen.

Streaming en Atmos

Teufel heeft besloten om de naam Raumfeld niet meer primair te gebruiken voor haar streamingproducten. Draadloze speakers als de One S en M gaan dus nu verder onder de naam Teufel. Met de nieuwe varianten van deze serie is nu ook Bluetooth voor streaming toegevoegd.

Teufel IFA 2017 tech365nl 001

Dolby Atmos is hot and happening op dit moment. Iedere producent van luidsprekers brengt wel een eigen variant op de markt en Teufel is hier geen uitzondering. Toch hoef je bij het Duitse merk niet gelijk een heel nieuw set aan te schaffen met speciale speakers. Je kunt de Reflekt speakers namelijk los kopen en eenvoudig op je bestaande speakers zetten (reflectie) of aan de muur hangen (direct). Hiermee kun je 3D-geluid toevoegen aan bestaande setup. Uiteraard moet wel je receiver Dolby Atmos ondersteunen.

Teufel IFA 2017 tech365nl 002

Binnenkort op tech365

Binnenkort kun je op tech365 verschillende reviews lezen van de nieuwe Teufel producten. Jep, zelfs de ROCKSTER zit eraan te komen. Met een flink party in het vooruitzicht gaan we testen of deze enorme speaker de boel een beetje levendig kan houden. Houdt dus onze blog in de gaten voor de nieuwe producten van Teufel.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button