Gaming

Teufel brengt vernieuwde versie CAGE gaming headset op de markt

Deze week ontving ik een persbericht van Teufel in mijn mailbox. Het Duitse audiomerk liet weten haar CAGE gaming headset in een nieuw jasje gestoken te hebben. Nu heb ik de eerste CAGE een tijd gebruikt als gaming headset en dit nieuws kon ik dan ook niet laten schieten. Het is een ondergeschoven kindje uit het hart van Berlijn en een zeer fijne headset, maar het feit dat er een vernieuwde versie verkrijgbaar is maakt mij toch wel erg nieuwsgierig!

Goed nieuws, binnenkort verschijnt er op tech365 een review van de nieuwe Teufel CAGE. Hij is onderweg as we speak en zeer welkom in deze tijd van quarantaine. Klinkt wellicht wat zwaar, maar even lekker gamen is toch wel fijn als afleiding. Op de foto’s op de website van Teufel valt direct op dat hij iets minder stealthy is als zijn voorganger. Die was vooral donker met een klein accent. De nieuwe versie is nog steeds niet heel opzichtig, maar volgt wat meer de huidige looks van het merk. Niets mis mee, want het robuuste uiterlijk is iets dat mij erg aanspreekt bij Teufel.

Ten opzichte van zijn voorganger zijn er naast het uiterlijk ook een aantal technische wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft Teufel wat gesleuteld aan de akoestische afstemming waardoor het geluid nog beter zou moeten zijn en is er een andere microfooncapsule gebruikt zodat je nog beter te verstaan bent. Functioneel gezien is de microfoon lager geplaatst zodat hij niet meer in je zicht zit, is de volumeregelaar verplaatst zodat je er makkelijker bij kunt en zijn de kabelaansluitingen ontkoppeld waardoor je minder last hebt van kabelgeluiden. Ook de hoofdbeugel heeft een iets aangepaste vorm gekregen voor beter draagcomfort.

Ook nu blijft de CAGE een traditionele headset zonder draadloze mogelijkheden. Er zijn nog steeds heel veel gamers die de voorkeur geven aan en bekabelde verbinding en dit sluit naar mijn mening nog prima aan. Toch zou het wel ideaal zijn als Teufel de CAGE ooit als hybride variant zou aanbieden waarbij je met of zonder draad zou kunnen gamen. Hoe hij in de echt bevalt kan ik je op dit moment nog niet vertellen, maar houdt zeker de website in de gaten voor de review die binnenkort verschijnt! De CAGE gaming headset is verkrijgbaar voor een prijs van €169.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button