Beeld en geluid

Teufel brengt de boombox weer terug met de BOOMSTER

De laatste keer dat ik een Teufel product in handen had was voor de review van de Motive B set. Een krachtige, design speakerset met een heerlijke geluidskwaliteit. Dit maal heb ik de Boomster op mijn bureau staan. Ik ben benieuwd of het Teufel nogmaals lukt mij als DJ enthousiast te krijgen voor een portable speaker.

Teufel BOOMSTER 01

Het eerste dat opvalt is dat ook deze telg uit de Teufel familie weer strak is vormgegeven. De speaker bestaat uit een rechthoekige kunststof kist met aan de bovenzijde een geïntegreerde metalen handgreep. Bovenop, in het verlengde van de handgreep, zitten diverse “touch” knoppen voor de bediening van het apparaat. Aan de achterzijde zitten de diverse aansluitingen (power, USB, AUX-in en zelfs de antenne) netjes weggewerkt achter een stevige rubberen afdichting. Het geheel lijkt daardoor bestand te zijn tegen een flinke druppel regen.

Aan de achterzijde zit tevens een kunststof klep. Achter deze klep bevind zich de accu, deze accu is eenvoudig los te koppelen van het apparaat. Als je de accu loskoppelt heb je de mogelijkheid om (i.p.v. de accu) 8 pen-lite batterijen te plaatsen. Er zit boven de accu aansluiting nog een connector, helaas wordt in de handleiding niet beschreven waar deze voor dient.

De speaker is voorzien van een Class D versterker en heeft 2x tweeters (10 W), 2x midrange (8 W) en 1x sub woofer (18 W) aan boord.

Teufel BOOMSTER 03

Zoals altijd met dit soort producten, begin ik met audio streaming vanaf mijn telefoon (via bluetooth) en probeer ik zonder de handleiding te raadplegen muziek uit de set te krijgen. Ik leg mijn vinger op de power “knop” en meteen beginnen er enkele LED’s te branden. Instinctief druk ik op het bluetooth icoontje naast de powerknop en laat mijn telefoon zoeken naar apparaten.

Zou het echt zo makkelijk zijn? Nee.. helaas, ik krijg ondanks de hoopvolle lampjes mijn telefoon niet gekoppeld. Waarschijnlijk moet het apparaat in een soort van koppel modus worden gezet. Ik houd het bluetooth knopje even ingedrukt met als gevolg dat het lampje begint te knipperen. Ik laat mijn telefoon nogmaals zoeken en.. ja! ik kan koppelen :). Benieuwd of ik nu ook muziek uit de speakers kan krijgen start ik Youtube op mijn telefoon. Ik ga opzoek naar wat goede filmmuziek voor deze test en druk op play…

Wat een geluid! De kopjes op mijn bureau trillen door de lage tonen, de hoge tonen zijn loep zuiver en ook de midden tonen komen heerlijk tot hun recht. Ik kan het niet laten om het volume van de Boomster op te schroeven naar maximaal, de meeste van dit soort sets laten het namelijk afweten bij hoge volume’s. Je kunt het volume op 2 manieren regelen, middels je telefoon en middels de volume knoppen op de Boomster. Ook met beide volumes op maximaal blijft het geluid zuiver, de set overstemt niet en klinkt niet schel.

Teufel BOOMSTER 02

Tijd voor de test met de wat hardere house muziek. Ook nu houdt de Boomster zich goed staande. Zoals bij bijna elke portable speaker(set) komt ook de Boomster wel wat bass vermogen te kort voor deze muziek. Bij de (klassieke) filmmuziek kwamen de lage tonen veel beter uit de verf. Groot pluspunt van deze set is echter wel, dat ook bij de wat extremere muziekstijlen, de set niet overstemt! Het geluid blijft zuiver klinken!

Leuk detail, de set werkt ook als handsfree set voor je telefoon, al zie ik daar het nut niet helemaal van in. Dit valt voor mij dan ook een beetje in de categorie “omdat het kan”.

Aan de achterzijde van het apparaat zit een compartiment met de FM antenne. Ik rol de antenne uit en start de FM zoekfunctie. De Boomster vind zo’n beetje alle radio stations, echter wel met een slechte kwaliteit. Je mist hier de functie om de frequentie zelf bij te regelen. De Boomster zoekt, vindt, speelt af en daar moet je het mee doen. Met als gevolg een slechte radio verbinding.

Aan de achterzijde van het apparaat zit tevens een USB aansluiting, je kunt deze aansluiting alleen gebruiken als oplader voor je mobiele apparaat. Helaas speelt de Boomster niet direct muziek van een USB stick.

Wat zit er in de doos?

  • Teufel BOOMSTER Bluetooth speaker
  • Voedingskabel
  • Korte instructie

Wat vinden we van de Tefuel Boomster?

Is de Boomster een vervanging voor de speakers in je woonkamer? Nee, maar daar is deze set ook niet voor bedoeld. De Boomster is een zeer strak vormgegeven boombox voor onderweg. Het apparaat is kinderlijk eenvoudig in gebruik, heeft een accu capaciteit van 10 uur en een goede geluidskwaliteit. De prijs kwaliteit verhouding is goed. Persoonlijk vind ik 300 euro voor een mobile speaker wel wat aan de dure kant, maar als je wilt genieten van goed geluid en een mooi design dan is de Boomster zeker zijn geld waard!

Teufel BOOMSTER 05

In tegenstelling tot de eerder gereviewde Motiv B set van Teufel, heb je met de Boomster wat meer lage tonen tot je beschikking. Dus afhankelijk van de soort muziek die je graag luistert en de mate van mobiliteit die je zoek past één van deze twee speakersets altijd wel bij je.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel BOOMSTER is per direct verkrijgbaar in de Teufel webshop voor een prijs van €299.

Mart

Tech-liefhebber in hart en nieren, fanatiek watersporter en altijd in voor gezelligheid en een drankje! Als DJ is hij ook verzot op alles wat met audio te maken heeft.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button