Computers en tablets

Testlab: Nieuwe hypervisor en storage deel 1

Om weer een beetje beetje bij te kunnen blijven met de laatste nieuwe ontwikkelingen en het kunnen testen van verschillende opstellingen, werd het tijd voor een nieuw testlab. De complete setup bestaat uit een krachtige hypervisor op basis van VMware vSphere 6 en een nieuwe Synology DS1515+ NAS. De Hypervisor bouw ik zelf op en hierbij neem ik je graag mee tijdens de verschillende stappen van het miniproject.

Inhoudsopgave

  • Deel 1 – Extra stille behuizing.
  • Deel 2 – Moederbord, processor en koeler.

be quiet! Silent Base 800

Het bouwen van een nieuwe server kan ik echt van genieten. Een doos vol met nieuwe hardware, draadjes, klemmetjes en pasta, er kan mij niet genoeg inzitten. Bij het aanschaffen van de componenten moet ik dan ook regelmatig even een stap terug doen en denken, “heb ik dat echt wel nodig?”.

Het geheel wordt ondergebracht in een prachtige kast van be quiet! Het model dat ik gebruik heet de Silent Base 800 en hij heeft deze naam natuurlijk niet voor niets gekregen. Hij is zo gebouwd dat er een optimale airflow is in de kast, je alle kabels eenvoudig weg kunt werken (wat de koeling ook ten goede komt) en je voldoende koeling hebt met de drie standaard ingebouwde casefans.

Ook is de be quiet! Sliet Base 800 geen kast waar alles op elkaar geprakt moet zitten om het passend te krijgen. Je hebt voldoende ruimte, kunt alle kabels prima wegwerken en zijn er veel mogelijkheden voor het inbouwen van harddisks. Dankzij verschillende slimme toepassingen voor montage van componenten wordt het geluid erg goed geminimaliseerd.

Lab_build_tech365nl_001

Zoals je kunt zien hebben we hier de Silent Base 800 orange. Je kunt de Silent Base ook verkrijgen in volledig zwart en zwart met zilver, maar persoonlijk vind ik dit de mooiste kleurstelling. De kast oogt strak en je ziet geen knoppen, aansluitingen, dvd-drives of andere storende factoren.

Onder de kast zijn een tweetal langwerpige voeten geplaatst die zorgen dat er ruimte tussen de bodem van de kast en het oppervlak aanwezig is. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om hier een extra casefan te plaatsen die de lucht vanaf de onderkant aanzuigt. Om te voorkomen dat je ook stof en vuil vanaf de vloer opzuigt de casefan in heeft be quiet de bodem voorzien van een uitneembaar filter.

De frontplaat van de Silent Base 800 bestaat uit twee verschillende delen. Het bovenste deel is bestemd voor het inbouwen van bijvoorbeeld een dvd-drive of ander 5,25″ inbouwcomponent. De inbouw sloten bevinden zij achter een klep. Aan de onderzijde vinden we een klep waarachter een tweetal 140mm Pure Wings 2 casefans van be quiet schuil gaan. Deze casefans zijn koele lucht aan via de ventilatiesleuven aan de zijkant. De afsluitbare klep is tevens voorzien van een geluiddempende laag om vervelende herrie tegen te gaan.

Lab_build_tech365nl_005

 

De kast biedt voldoende ruimte voor een ATX-moederbord, een flinke voeding en de nodig harddrives. Door middel van de oranje doorvoerrubbers kun je alle kabels netjes wegwerken. Dit staat niet alleen een stuk mooie, maar bevordert ook de airflow in de kast

De bovenste 5,25-inch zijn voorzien van snelsluitingen om je ingebouwde apparaten eenvoudig vast te zetten. De aan- en uitschakelaar bevindt zich aan de bovenzijde van de kast. Tevens heb je hier ook de beschikking over een tweetal USB 3.0-poorten, een tweetal USB 2.0-poorten, een microfoon ingang en een speaker/koptelefoon uitgang.

Beide zijpanelen van de kast zijn voorzien van een soort venster. Standaard zit hier een afdekkap ingedrukt met het be quiet! logo, maar je kunt hier ook een optionele 140mm fasefan bevestigen. De panelen zijn aan de binnenkant voorzien van geluiddempend materiaal, zodat er zoveel mogelijk geluid wordt geabsorbeerd.

Lab_build_tech365nl_009

Aan de achterzijde van het moederbord-paneel is ruimte voor het wegwerken van alle kabels en het monteren van een tweetal Solid State Drives. Door middel van een handig bracket kun je eenvoudig de SSD’s losmaken.

Aan de achterzijde van de kast is standaard een Pure Wings 2 casefan gemonteerd. Deze fan is perfect voor het afvoeren van warme lucht uit de kast. Wanneer je gebruik wilt maken van waterkoeling kun je gebruik maken van de drie speciale doorvoerrubbers voor de waterslangen.

1 2Volgende pagina

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button