tech365
Google Street View time machine

Terug in de tijd met Google Street View

Google heeft een historie functie toegevoegd aan Street View voor het bekijken van afbeeldingen van een locatie in het verleden. Voordat je op zoek gaat naar je eigen straat in 1920 moeten we je verwachting even bijstellen. De historie van Street View is namelijk maar beschikbaar tot 2007. Maar dit maakt het niet minder leuk om te zien hoe bepaalde plaatsen zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld. 

Google maakte deze week het nieuwe bekend op haar blog en geeft een aantal mooie voorbeelden van locaties die zich in de laatste jaren veranderd zijn. Zo zien we bijvoorbeeld de Freedom Tower in New York, die na jaren bouwen inmiddels haar hoogste punt heeft bereikt. Prachtig om te zien hoe zo’n groot bouwwerk zich ontwikkeld.

Google Street View freedom tower

Ook zien we voorbeelden van de keerzijde van de medaille, zoals de door een aardbeving en tsunami verwoeste stad Onagawa in Japan. Hier zien we juist hoe bouwwerken verdwenen zijn, die er eerder nog stonden.

Google Street View Japan Earthquake

Nieuwsgierig hoe het werkt? Op dit moment is de functie alleen nog beschikbaar in de desktop versie van Street View. Wanneer je een locatie hebt gezocht en je ziet in de linkerbovenhoek het icoon van een klok in beeld, dan kun je terug in de tijd kijken. Open het venster en verander de tijdopname met de schuifbalk aan de onderzijde.

Google Street View time machine

 

Heb je een leuk “terug in de tijd” moment gevonden, deel dit dan gerust en laat een bericht achter.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen