World Wide Web

Telegram telt 3 miljoen extra gebruikers na problemen Facebook en Whatsapp

De een zijn dood is de ander zijn brood. Ken je die nog? Gisteravond was de wereld in rep en roer. Facebook werkt niet naar behoren, aanmelden of posten op Instagram ging niet, en WhatsApp functioneerde niet. First World Problems natuurlijk, maar voor de berichtenservice Telegram was het een lekker avondje.

Een configuratie wijziging zorgde ervoor dat de populaire social networks Facebook en Instagram slecht functioneerde. Whatsapp deed ook mee, tenminste, deed vooral ook weinig. Persoonlijk wordt ik daar niet warm of koud van en zie ik de dag erna wel wat ik heb gemist. Als het echt belangrijk is bellen ze wel toch? Maar voor veel gebruikers van de berichtendienst valt het leven weg onder een grijze sluier van social isolement. Dus wat doe je dan? Juist, je stapt gelijk over naar Telegram.

Durov Channel Telegram

Pavel Durov, oprichter van de populaire veilige berichtendienst Telegram, liet op Twitter weten dat in de laatste 24 uur meer dan 3 miljoen nieuwe gebruikers zijn aangemeld. De ‘outage’ van Whatsapp komt Telegram dus wel ten goede. De vraag blijft natuurlijk hoeveel mensen er echt blijven hangen, maar mocht jij nou twijfelen of Telegram beter bij je past heb ik nog een paar verschillen voor je op een rijtje gezet. Hier komen ze:

  • WhatsApp is in handen van Facebook. Kan iemand de discussies over het verlenen van toegang tot persoonsgegevens van Facebook gebruikers nog voor zich halen?
  • Telegram geeft je de mogelijkheid om lid te worden van Channels. Dit zijn speciale groepen enkel voor het informeren van de volgens.
  • Een goede desktop app voor Windows en ook voor je tablet.
  • Delen van grote bestanden mogelijk.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button