Enterprise

Wat gebeurd er met de techbedrijven nu Trump president is?

Het was een lange zit voor de Amerikanen, maar nu eindelijk is er een nieuwe president van de Vernigde Staten. Of het land een rooskleurige tijd voor de boeg heeft met Trump aan de macht is nog maar de vraag. Er was erg veel impact voorspelt op de techbedrijven tijdens de verkiezingen, maar hoe uit dit zich nu de uitslag bekend is?

Trump haalde tijdens zijn verkiezingscampagnes al uit naar Apple. Het bedrijf is net als vele andere tech-giganten afhankelijk van Aziatische landen. “I will force Apple to build their damn computers and things here”, aldus Trump. Nu hij definitief de nieuwe president is van de VS kunnen deze bedrijven nog last gaan krijgen van hem.

Onderstaande grafiek geeft weer hoe de beurs vanochtend opende voor enkele van de grootste tech bedrijven ter wereld, ten opzichte van de sluiting van gister. Het lijkt tot dusver mee te vallen met de crash die in eerste instantie werd verwacht. Toch zien we wel bij al deze bedrijven dat de waarde van de aandelen lager ligt dan de dag ervoor. Stilte voor de storm als je het mij vraagt. Nu de beste man ook daadwerkelijk wat te zeggen heeft in het land kan dit zomaar eens verder dalen. En wat als hij zijn beloftes waar gaat maken en zich gaat bemoeien met bedrijven die afhankelijk zijn van de Aziatische markt? Jep, ik verwacht nog wel wat verassingen van Mr Trump richting de tech-bedrijven. Trouwens, ook richting de rest van de onderwerpen waar de beste man zich mee bezigt houdt.
Infographic: Tech Stocks Trending Down After Trump Election | Statista
Grafiek via Statista

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button