tech365
Apple-Watch-Sensors

Tatoeages kunnen hartslagmeting van Apple Watch belemmeren

De wereld was in rep en roer, tenminste zo leek het even. Er verschenen verschillende berichten op social media dat de Apple Watch problemen leek te hebben bij het meten van de hartslag als je een getatoeëerde pols had. En dit is natuurlijk reden genoeg voor heftige discussies en onvrede. Het enige dat uitbleef, was een officiële reactie va Apple.

Inderdaad, de nadruk ligt op ‘bleef’, want vandaag heeft Apple officieel laten weten dat tatoeages een negatief effect kunnen hebben op de hartslagsensor in de Watch. Op de website van Apple kun je nu dan ook het volgende lezen:

Permanent or temporary changes to your skin, such as some tattoos, can also impact heart rate sensor performance.

Het is niet per definitie een probleem van de Apple Watch. Alle andere merken die gebruik maken van een dergelijk sensor met groen LED-licht hebben dit namelijk ook. De inkt van de tatoeage blokkeert het licht van de LED en hiermee is de fotodiode lastiger in staat om je hartslag vast te stellen. Het gaat dus niet zozeer om een beperking in alleen de Apple Watch.

Apple geeft wel aan dat je eventueel gebruik kunt maken van een losse Bluetooth hartslagmeter, in combinatie met de Watch. Of je hier echt op zit te wachten betwijfel ik.

Apple-Watch-Sensors

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen