tech365
Targus Cypress EcoSmart tech365 100

Review: Targus Cypress Hero EcoSmart rugtas

Een EcoSmart rugtas, wat is dat nou weer voor iets? Goede vraag, die stelde ik mijzelf ook bij het ontvangen van het persbericht. Na een stukje van het bericht gelezen te hebben blijkt het te gaan om een rugtas waarin 26 plastic flessen zijn verwerkt. Oké dat is best bijzonder als je zo’n hoeveelheid plastic flessen kunt recyclen en onzichtbaar verwerken in een rugtas. Goed voor het milieu en slim hergebruik van materiaal. Maar merk je daar eigenlijk iets van? Of is het net als een tas die niet deels gemaakt is van plastic flessen?

Targus Cypress EcoSmart tech365 001

De rugtas in deze review is van Targus. Dit merk levert een diversiteit aan tassen en eenieder die een laptop van de zaak heeft gekregen heeft er vast wel eens een Targus tas bij gehad. Geen onbekende in dit segment in ieder geval. Mijn keuze voor dit model, de Targus Cypress 15,6 inch Hero rugtas met EcoSmart, was vooral gebaseerd op het feit dat hij mijn laptop veilig moet kunnen vervoeren, er genoeg ruimte is voor alle meuk die ik altijd meeneem, en ook een aantal sorteervakken voor losse kabels, sleutels en mijn portemonnee. Je hoort het al, ik ben gelukkig niet veeleisend als het om een laptoptas gaat. Een rugtas is net wat ruimer dan een standaard laptoptas waardoor hij ook weer handig is om mee te nemen naar een beurs of seminar.

Targus Cypress EcoSmart tech365 003

Goed, even wat informatie over de rugtas in het algemeen voordat ik verder over het gebruik van de Cypress Hero. Hij is 30,5 x 13,5 x 50 cm groot. Eigenlijk een hele normale maat die prima bruikbaar is voor mannen en vrouwen. Door het gebruik van de gerecyclede plastic flessen (zoals die van frisdrank) bestaat dus uit 26 van deze bad boys en in zijn totaliteit voor 47% uit herbruikbaar plastic. Best indrukwekkend als je het zo bekijkt, want nu hij hier naast mij staat is het gewoon een toffe rugtas.

Targus Cypress EcoSmart tech365 009

Vandaag was het 26 graden en volle zon. Tijdens een wandeling door de duinen van Loon op Zand had ik de Cypress Hero op mijn rug. Want er is geen betere testcase dan in de volle zon met een rugtas op je rug lopen als je wilt weten of hij een beetje goede ventilatie heeft. Daarnaast speelt comfort natuurlijk een grote rol. Wat ik erg prettig vond is dat zowel de schouderstraps als de achterzijde van de rugtas voorzien is van zogenaamde “mesh”-structuur wat zorgt voor wat ventilatie. En het feit dat mijn rug niet drijfnat was, maar gewoon droog was de proef op de som. Ook het comfort met flink wat gewicht erin (boek, tablet, paar flesjes water, etc.) was dik in orde. Ik denk dat dit mijn nieuwe rugtas wordt voor naar mijn werk. Duurt nog wel even wat op dit moment is mijn kantoor op zolder en dat behoeft niet echt een rugtas.

Targus Cypress EcoSmart tech365 006

Je kunt een laptop tot 15,6-inch meenemen in de rugtas. Dat is een prima standaard maat. Grotere laptops komen minder vaak voor, maar als ik de tas zo zie dan zou het mij niet verbazen als je hem er nog steeds in kwijt kunt. De reden dat Targus een maximale maat voorschrijft is vanwege de veiligheidsmiddelen die aangebracht zijn om de laptop te beschermen. Je laptop heeft een eigen vak in het achterste compartiment waar je hij beschermd wordt door een kussen aan de voor- en achterkant. Mocht je nu om wat voor reden de laptop niet helemaal achterin willen plaatsen dan heb je eenzelfde vak ook nog in het middelste compartiment. Je kunt dus helemaal zelf bepalen waar je hem laat. Je keuze zou afhankelijk kunnen zijn van die wat je in een ander vak plaatst en te dicht bij je laptop in de buurt zit. Het middelste vak is wel iets kleiner. Eigenlijk voor een tablet als je kijkt naar de hoogte. Maar als je een wat kleinere laptop hebt dan pas hij hier ook prima in. Keuze genoeg dus.

Targus Cypress EcoSmart tech365 007

De tas bestaat uit drie verschillende compartimenten. Aan de voorzijde heb je het smalste vak van de tas. Hiermee rits je eigenlijk de voorflap los. De voorkant is zo gemaakt dat je hier wel veel in kunt opbergen. Hij kan een beetje hangen door de flappen aan de zijkant en zo ruimte bieden voor veel spullen. Wat ik zelf altijd heel prettig vind is dat er ook een organiser aanwezig is. Je kent het wel, van die vakjes met een rit, en houders voor pennen etc. Ik heb altijd van alles bij als ik naar mijn werk ga en vind het prettig dat dit niet door de hele tas vliegt. Denk aan oplaadkabels van mijn smartphones, sleutels, pen, afstandsbediening voor presentaties, oplader en ga zo maar door. Dit model is voorzien van een half geventileerd vak met rits, een groot vak, twee halve vakken en twee smalle vakken voor pennen of stiften.

Targus Cypress EcoSmart tech365 008

Het volgende (middelste) compartiment heeft drie plaatsen om iets op te bergen. Een smalle sleeve voor je laptop of tablet, het middelste deel van het vak (wat breder) en aan de andere kant een half geventileerd vak met rits. Ook weer perfect voor het opbergen van losse spullen zoals je oplader van je laptop. Het derde compartiment is alleen voorzien van en sleeve voor je laptop en een wat smaller vak voor bijvoorbeeld documenten, schrijfblok of iets anders. Hier zit simpelweg wat minder ruimte voor dikke objecten. De voorkant van de tas heeft ook nog een smal insteek vak waar je wat kleinere spullen kwijt kunt. Als laatste is aan de buitenkant van de tas ook nog ruimte voor het meenemen van een flesje drinken of iets van een Dopper fles. Zowel links als rechts.

Targus Cypress EcoSmart tech365 010

Ik riep net als iets over het veilig opbergen van je laptop. Het valt niet direct op maar aan de onderkant van de Cypress Hero zit een waterdichte stof. Als je hem per ongeluk in het natte gras zou zetten dan weet je in ieder geval zeker dat je spullen binnenin goed beschermd zijn. Het vocht kan niet door deze stof heen in de rugzak trekken. Als je de laptop in het achterste vak plaatst dan zit hij direct achter de kant die tegen je rug aan zit. Normaal ben jij dus de bescherming voor de tas. Maar mocht je hem nu ergens neerleggen, dan zorgt de dikke beschermlaag aan de achterkant ervoor dat je laptop die zomaar kan beschadigen. Ook handig als je hem als handbagage gebruikt in het vliegtuig. Daar zijn mensen altijd lekker aan het proppen en houden geen rekening met jou kostbare spullen. Hetzelfde geldt ook voor de ritsen. Targus heeft gebruik gemaakt van omgekeerde ritsen waardoor je minder kans op doorlekken van water hebt. De omgekeerde rits voorkomt ook dat iemand eenvoudig een puntig object ertussen steekt en zo je rit open maakt.

Targus Cypress EcoSmart tech365 004

In de tijd dat ik de rugtas heb gebruik ben ik erg tevreden over het comfort. Helemaal als het buiten flink warm is. En dit is iets dat niet vanzelfsprekend is voor een rugtas. Ik heb er ook gehad die enorm gingen plakken als het warm was en dat komt het comfort zeker niet ten goede. Voor mij is, naast het feit dat mijn spullen veilig opgeborgen zijn, de ruimte hoeveelheid opbergplekken echt ideaal. Voldoende vakjes die dicht kunnen en zorgen dat niet alle kabels en accessoires door de hele tas liggen. Een dikke aanrader voor wie dit zoek, en daarnaast ook nog zijn steentje bijdraagt aan het feit dat er 26 plastic flessen een nieuwe bestemming hebben gekregen.

Targus Cypress EcoSmart tech365 005

Prijs en beschikbaarheid

De Targus Cypress Hero EcoSmart is per direct verkrijgbaar in volledig zwart en zwart/grijs. De prijs ligt bij de meeste webshops tussen de €75 en €89.

Targus Cypress EcoSmart tech365 011

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen