tech365

Tango App website gehacked door Syrian Electronic Army

De berichtendienst Tango is het slachtoffer geworden van een cyberaanval door het Syrian Electronic Army (SEA). Met de aanval maakte de hackers ruim 1,5 Terabyte aan gegevens buit.

Het Syrian Electronic Army (SEA) is een zeer actieve groep met hackers die zich vooral richten op anti-Syrische websites. Eerder deze week waren zij verantwoordelijk voor de cyberaanval op de website van ‘The Financial Times’ en ‘TrueCaller’.  De hackers verklaren op hun website dat ze met de cyberaanval miljoenen telefoonnummers, contacten en bijbehorende e-mailadressen. Daarnaast is ook ruim 1,5TB aan backup data gedownload.

de hack werd bekend gemaakt op Twitter doordat het SEA een tweet plaatste met het bericht: Sorry @Tangome, We needed your database too, thank you for it. http://tango.me #SEA #SyrianElectronicArmy. Hierop volgend werd de website door de IT staff van Tango offline gehaald en het domein doorgestuurd naar hun Facebook pagina. Op dit moment is de website nog steeds niet beschikbaar.

sea_tango

De hackers hebben zichzelf toegang verschaft door gebruik te maken van bekende zwakheden van de verouderde WordPress versie op de server van Tango.me. Door het benutten van de achterhaalde versie van WordPress kregen de hackers toegang tot de database server. Tango.me heeft aangegeven de oude software te upgraden om een dergelijke aanval in de toekomst te kunnen voorkomen. Het is hierbij wel zaak dat ze dan ook de nieuw updates blijven installeren. Ook de aanval op TrueCaller deze week was te wijten aan een verouderde versie van WordPress.

Als bewijs van de hack heeft het SEA een aantal screenshots beschikbaar gesteld waarmee de gedownloade back-up data zichtbaar is. Het SEA heeft verklaard de data beschikbaar te stellen aan de Syrische overheid.

 

Tango App website gehacked

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen