tech365
Google Chromecast ondersteuning in DS Video

Synology lanceert nieuwe DS Apps met Chromecast ondersteuning

Sinds gisteren heeft Synology de volledige ondersteuning van Chromecast in haar beide “DS Apps” gelanceerd. Eerder was het met DS Audio al deels mogelijk om content te casten naar je HD televisie, maar nu is het voor beide apps officieel ondersteunt

Het heeft even geduurd, maar dit was niet te wijten aan Synology. Om de Chromecast ondersteuning beschikbaar te maken in andere landen dan de Verenigde Staten, was de volledige SDK nodig. Deze is door Google pas sinds kort beschikbaar gesteld. Tijdens ons bezoek aan Synology op de CeBIT in Hannover werd ons al duidelijk gemaakt dat er hard gewerkt werd om de lancering te laten plaatsvinden.

Wanneer je nu een video selecteert in DS Video, krijg je de mogelijkheid om deze af te spelen via Chromecast. Tijdens onze test hebben we ondervonden dat dit zeer goed werkt. Zelf wanneer je Synology NAS zich niet in hetzelfde netwerk bevindt als je Chromecast stick kun je video’s casten.

Wanneer je van plan was om je favoriete HD video’s voorzien van DTS audio te casten, dan kom je van een koude kermis thuis. Dit laatste is namelijk niet mogelijk met DS Video in combinatie met Chromecast. Zolang het audio-spoor een niet DTS-track is, dan zit je goed.

Om gebruik te maken van de Chromecast functionaliteit in DS Audio en DS Video, dan moet je Synology NAS allereerst voorzien zijn van DSM 5.0. Ook de packages voor beide moeten volledig up-to-date zijn evenals de apps op je mobiele apparaat.

Google Chromecast ondersteuning in DS Video

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen