Hardware

Synology lanceert DS215+ en DS715 voor MKB

Toevallig zat ik er vorige week aan te denken. We hebben nu verschillende nieuwe NAS-modellen van Synology voorbij zien komen, maar waar blijft nu die DS215+. Nou, euhmm hier is hij dan! Synology introduceert namelijk de DS215+ en DS715 gelijktijdig, en beide modellen zijn per direct al verkrijgbaar.

Op het eerste gezicht lijken beide modellen veel op elkaar. Ze zijn voorzien van een tweetal sloten voor harddrives, beide hbben van 2 x 1 Gigabit Ethernetaansluitingen en ook nog eens een behuizing die redelijk gelijk is. Toch zit er wel enkele verschillien tussen beide apparaten, maar die bevinden zich vooral onder de kap.

DS215+

Met de plus-versie brengt Synology haar meest krachtige model uit de reeks op de markt. Zoals gewend is hij voorzien van 2 x 1 Gigabit Ethernet (met mogelijkheden voor Link Aggregation) en biedt hardwarematige encryptie. Het geheel wordt aangedreven door een 1,4GHz dualcore processor en 1 GB RAM. Volgens de testresultaten van Synology mogen we hier lees- en schrijfsnelheden van ruim 209 en 139MB/s verwachten bij het gebruik van een gecombineerde ethernetverbinding. Bij gebruik van encryptie komt dit neer op een leessnelheid van 145MB/s.

Synology DS215+

De DS215+ is voorzien van een tweetal USB 3.0-poorten en een eSATA poort voor het aansluiten van externe back-up media. Het is niet mogelijk om hier een extra diskcabinet op aan te sluiten. Op dit moment is met DSM 5.2 de maximale opslagcapaciteit 12TB.

DS715

De DS715 lijkt dan misschien op de DS215+, maar dit model richt zich toch nog net wat meer op zakelijke toepassing. Zo ondersteunt dit model Synology High Availability (SHA), ondersteunt hij Link Aggregtion en doet hij het ook prima als NVR-server (Network Video Recording) die 30 IP-camera’s (900FPS/720P) aan kan.

Synology DS715 achterkant

Om al deze extra taken uit te kunnen voeren heeft Synology de DS715 voorzien van een quadcore processor  en 2GB RAM. De normale doorvoersnelheid bij een gebundelde ethernetverbinding is volgen Synology 216MB/s bij lezen en 142MB/s bij schrijven. De leessnelheid bij versleutelde gegevensoverdracht ligt echter een stuk hoger, namelijk 205MB/s.

In tegenstelling tot de DS215+ is de DS715 wel voorzien  van een eSATA poort waarop een DX513 uitbreidingscabinet kan worden aangesloten. Dit maakt de DS715 zeer schaalbaar als het gaat om opslagcapaciteit. Standaard is de maximale opslag met 2 harddrives 12TB.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Synology DS215+ als de DS715 zijn per direct verkrijgbaar voor respectivelijk €275 (excl. BTW) en €330 (excl. BTW).

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button