Tech

Synology lanceert 4-bay DS416j NAS

Synology brengt vandaag haar eerste nieuwe NAS uit van dit jaar. De DS416j richt zich op thuisgebruikers die op zoek zijn naar goede prestaties voor een wat mildere prijs. Een prima oplossing voor het opslaan van al je foto’s en video’s en het streamen naar meerdere devices in huis. 

Met het nieuw model in de plank heeft Synology een opvolger gevonden voor de populaire DS414j. Ten opzichte van zijn voorganger zijn er een aantal kleine wijzigingen. Een soort van “puntjes op de i” op het gebied van de hardware. Zo is de DS416j voorzien van een Marvel Armada 388 dual-core processor met een kloksnelheid van 1,3GHz en was zijn voorganger in het bezit van een dual-core processor op 1,2GHz van Mindspeed. Beide processoren zijn nog steeds 32-bit. De hoeveelheid DDR3-geheugen is gelijk gebleven en bedraagt 512MB.

Synology DS416j 02

Het energieverbruik is wel omlaag gegaan bij belasting van de harddrives. Synology heeft de DS416j dermate geoptimaliseerd dat hij slechts 21,6W verbruikt. Dit is vooral voor thuisgebruikers een belangrijke eigenschappen want niemand zit te wachten op een verassing als de jaarnota van je energiemaatschappij op de deurmat valt.

De prestaties van de NAS op Windows systemen in een RAID 5-configuratie zijn 112MB/s bij downloaded en 101MB/s bij uploaden. Hier zien we ten opzichte van zijn voorganger wel een flinke verbetering, want de upload van de DS414j ligt rond de 73MB/s.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS416j is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt 314,60 (incl. BTW).

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button