tech365
Synology DS414slim achterkant

Synology introduceert nieuwe DS414slim NAS

Synology introduceert vandaag de DiskStation 414slim, een zeer compacte 4-bay NAS-server, ontworpen voor thuisgebruikers en kleine bedrijven die ruime netwerkopslagcapaciteit zoeken in een klein toestel. Dit model zagen we eerder dit jaar in conceptvorm tijdens de ceBIT in Hannover

De DS414slim doet zijn naam eer aan, want het is echt een compact apparaat. Je kunt je haast niet voorstellen dat een dergelijk klein apparaat een volwaardige NAS is. Toch is de DS414slim voorzien van een CPU met Floating-Point Unit (FPU) en 512MB geheugen voor optimale prestaties. Volgens Synology kan de DS414slim in een Windows-omgeving een gemiddelde lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 110,91MB/sec en 54,53MB/sec halen.

Synology DS414slim zijkant

Voor het verbinden van de NAS met het netwerk krijg je de beschikking over een tweetal Gigabit Ethernet poorten die kunnen worden ingezet als een bond, waarmee je een hogere beschikbaarheid kunt behalen. Bij het verbreken van één van de twee netwerkverbindingen neemt de andere het verkeer voor zijn rekening, waardoor het geheel voor de gebruiker beschikbaar blijft.

Synology DS414slim achterkant

De kleine behuizing van de DS414slim is mogelijk door de inzet van 2,5-inch harddisks of SSD’s. Dit soort harddisks zijn ook nog eens een stuk stiller, waardoor  de DS414slim zeer stil is. Ook de rest van de hardware is hierop aangepast, want wordt gebruik gemaakt van een stille 60mm ventilator. Het energieverbruik is volgens Synology slechts 15,48watt en kan zelfs nog lager worden bij het gebruik van de Wake on LAN/WAN functie en de NAS uit te schakelen volgens een klokschema.

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen