tech365
Synology DS414j 02

Synology brengt nieuwe voordelige DS414j op de markt

Met de DiskStation DS414j heeft Synology het tweede nieuwe model van 2014 op de markt gezet. De nieuwe 4-bay NAS is de eerste j-serie NAS uitgerust met een dual-core CPU. Hiermee heeft Synology niet alleen een budget vriendelijke NAS ontwikkeld, maar ook één die in staat is om goede prestaties te leveren. 

De j-serie NAS-servers zijn altijd de instapmodellen geweest en kenmerkte zich door hun witte behuizing. Deze nieuwe DS414j valt op dat gebied buiten de toon, want er is geen witte behuizing meer. Toch is er zeker niet bespaart op de hardware onder de motorkap van deze NAS, want het model is voorzien van een 1,2GHz dual-core CPU en 512MB DDR3 RAM. De prestaties van de CPU worden verder vergroot door de ingebouwde Floating Point Unit (FPU), waarmee onder andere het verwerken van thumbnail-afbeeldingen wordt versneld.

Synology DS414j 02

Nicole Lin, product manager van Synology beschrijft de DS414j als:

Synology wil zowel zakelijke gebruikers als thuisgebruikers een betaalbare maar toch robuuste opslagoplossing bieden. De DS414j is hier een duidelijk voorbeeld van: het is de eerste j-serie NAS die uitgerust is met een dual-core CPU en SuperSpeed USB. Met de lancering van dit bijzondere apparaat luidt Synology een nieuwe tijdperk in voor budgetvriendelijke NAS-systemen.

Synology wil zowel zakelijke gebruikers als thuisgebruikers een betaalbare maar toch robuuste opslagoplossing bieden. De DS414j is hier een duidelijk voorbeeld van: het is de eerste j-serie NAS die uitgerust is met een dual-core CPU en SuperSpeed USB. Met de lancering van dit bijzondere apparaat luidt Synology een nieuwe tijdperk in voor budgetvriendelijke NAS-systemen”, aldus Nicole Lin, product manager van Synology.

Door middel van de vier sloten in de DS414j kun je totaal tot 20TB aan opslagruimte plaatsen. Je kunt hierbij gebruik maken van traditionele 3,5-inch harddisks of de kleinere 2,5-inch modellen. Verder is de NAS voorzien van een enkele gigabit-ethernet aansluiting en 2 USB aansluiting aan de achterkant. Van deze aansluitingen is één poort USB 3.0 en één USB 2.0. Aan de voorzijde van de NAS zijn  geen USB aansluitingen.

Er is duidelijk gewerkt aan het zo efficient mogelijk functioneren van de NAS, want het operationele energieverbruik is volgens Synology slechts 36,7W. Dit verbruik is gemeten met een volledig afgeladen NAS voorzien van 3TB Western Digital Red schijven. Als de harddisks in slaapstand zijn (hibernation) dan is dit nog maar 8,5W.

Volgens de specificaties van Synology kunnen we een downloadsnelheid van 112,28MB/s verwachten en een uploadsnelheid van 80,38MB/s gemeten op een Microsoft Windows systeem.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology DiskStation DS414j is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €250.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen