Computers en tablets

Super handige USB-C dock voor MacBook geeft je weer ouderwetse USB-poorten

De Apple MacBook is eigenlijk altijd al een bijzonder apparaat geweest in zijn marktsegment. De eerste laptop met firewire, de eerste met extreem dunne behuizingen en zelf op het gebied van accuduur wist de MacBook menig concurrent het veld uit te sturen. Ook het laatste nieuwe model kreeg iets dat zo goed als geen ander merk had, de USB-C connector. Helaas, het werd er maar één.

De MacBook is geniaal en een genot om op te werken. Maar wanneer je een USB-stick aansluit en daarnaast ook graag je flitsende nieuwe iPhone 6 wilt opladen, dan heb je dikke pech. Inderdaad, je hebt maar 1 USB-C poort en dat is anno nu toch best weinig. Er zijn verschillende fabrikanten die een oplossing hebben verzonnen voor het probleem, maar doen vaak het design van de MacBook weinig eer aan. Behalve bij Satechi, het bedrijf achter de passend vormgegeven Type-C Hub adapter.

satechi_typec-hub-001

De techniek is eigenlijk niet heel bijzonder. Aan de ene kant van het apparaat zit een USB-C connector die in je MacBook gaat, en aan de andere kant krijg je daar een drietal traditionele USB 3.0 poorten voor terug en een kaartlezer met twee sloten. Het meest bijzondere aan de Type-C Hub adapter is het design. Het materiaal lijkt namelijk exact op dat van de MacBook zelf en ook de kleuren komen overeen. Je kunt hem krijgen in het mat goud, zilver en space grey.

Satechi Type-C USB hun adapter 02

De Satechi Type-C Hub adapter is gewoon geniaal en precies wat je wilt voor je mooie MacBook. Helemaal handig had het geweest als er ook een USB-C passthrough poort aanwezig had geweest, zodat je gewoon je MacBook kon blijven  opladen. Helaas is dit niet het geval. Toch blijft dit kleine handige apparaatje iets dat je als MacBook bezitter gewoon moet hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor $34 heb je hem al in je winkelwagentje liggen.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button