tech365
google street view pegman.png

Street View sinds vandaag ook uitzicht vanaf Eiffeltoren

Google introduceerde vandaag het 360 graden Street View materiaal van alle etages van de Eiffeltoren in Parijs. Eerder deze maand was ook het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai al aan de beurt.

Naast het beschikbaar stellen van het materiaal voor de toepassing van Street View, was tevens het doel om een aantal online tentoonstellingen over de Eiffeltoren te maken. De tentoonstelling was een samenwerking van het Google Cultural Institute samen met de beheer organisatie van de Eiffel toren. Helaas was het op de betreffende dag van de opnames bewolkt, waardoor het uitzicht niet echt spectaculair te noemen is.

Het maken van opnames voor Street View is een constant lopend proces, maar Google heeft de laatste tijd ook meer oog voor uitzonderlijke plaatsen om op te nemen in zijn dienst. Onlangs verscheen er een video waarop te zien was hoe iemand met een mobiele camera in zijn rugzak een verlaten eiland bezocht. Het eiland was voor sommige mensen al snel herkenbaar als het eiland uit de laatste James Bond film SkyFall.

Google Street View - Verlaten eiland

Naast een eiland heeft Google ook onderwateropnames van het Great Barrier Reef toegevoegd. In de laatste maand alleen al heeft Google ruim 1000 nieuwe locaties toegevoegd aan zijn Street View dienst in Azië, Europa, Zuid Amerika en Noord Amerika.

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen