Mobile

Review: Spy-Fy Privacy case voor je iPhone

Bezorgd om je privacy? Goed zo! Vandaag de dag is het bijna onmisbaar om stil te staan bij jouw privacy. Maar hoe doe je dat met je smartphone? Is daar eigenlijk wel een oplossing voor die je meer privacy kan bieden? Allemaal vragen die Spy-Fy voor je kan beantwoorden in de vorm van een handige privacy case voor je iPhone.

Spy-Fy is geen onbekende in privacy land. Het eerste product dat ik van het merk probeerde was een draaibare afdekking voor je webcam. Een handig en ingenieus tandwieltje dat alleen de toegang tot je webcam blokkeerde als jij dat wilde. Beter dan een stukje plakbank over je webcam toch? Dit maal richt Spy-Fy zich op een device dat je bijna de gehele dag wel in je beurt hebt., je trouwe iPhone!

Spy-Fy Privacy case tech365nl 001

Apps als Facebook en Instragram vragen volledige toegang tot je camera. Maar sta je er wel bij stil dat deze apps dit dus op ieder gewenst moment kunnen doen? De oplossing van Spy-Fy is eigenlijk heel eenvoudig. Je maakt een speciale case voorde iPhone, en zorgt dat de camera aan de voor- en achterzijde kunt blokkeren. Niet permanent natuurlijk, want anders kun je geen foto’s of selfies maken.

Spy-Fy Privacy case tech365nl 002

Aan de voorkant zit een slider die ervoor zorgt dat er een smalle hevel precies over de selfie camera schuift. Heb je de camera niet nodig dan kun je simpelweg het schuifje dicht laten. Gebruikt een app toch toegang tot je camera dan valt er in ieder geval niets te zien. Aan de achterzijde zit ook een schuif, maar die is een stuk groter. Logisch, want hij moet de gehele camera aan de achterzijde bedekken. De case is zo gemaakt dat wanneer je een foto wil maken met je smartphone je de opening zo weer open maakt.

De case zelf is gemaakt van kunststof en houdt rekening met de handige mogelijkheden waarover je iPhone beschikt. Zo dekt hij niet de FaceID camera af, en blijft ook je zaklamp functie gewoon bruikbaar. De Kickstarter campagne van Spy-Fy loopt nog 3 dagen en het doel van $20.000 is binnengehaald. De case is beschikbaar voor bezitters van een iPhone 8, X/XS/XR/XI (2019 model).

Spy-Fy Privacy case tech365nl 006

De Spy-Fy Privacy case in de praktijk

Voordat ik je vertel hoe de case is bevallen zeg ik er even bij dat ik een prototype van de case heb ontvangen. Mogelijk kan er dus een klein verschil zitten in de case die jij zelf zou ontvangen als je er een besteld. Goed, hoe vriendelijk is een privacyvriendelijke case?

Complimenten voor het team van Spy-Fy, want deze case is echt slim uitgedacht. Het kleine scharnier aan de voorzijde schuift moeiteloos voor de camera en is eenvoudig weer open te klappen. De schuif aan de achterkant is wat lastig om met een hand te doen. Hiervoor moet je toch echt wel even met twee handen je smartphone vasthouden. Gelukkig kun je hem ook open laten als je verwacht dat je veel foto’s gaat maken en zo een balans vinden tussen privacy veilig en normaal gebruik. Want even snel met een hand een foto maken gaat je niet meer lukken als de schuif dicht is. Of dit een belemmering is dat ligt geheel aan jouw persoonlijke voorkeur. Ik merkte dat ik toch vaak de case open liet omdat ik dan even snel een foto kon maken tijdens het wielrennen bijvoorbeeld.

Alle knoppen van je iPhone zijn goed te bedienen en ook het schuifje voor het uitschakelen van het geluid doet het prima. De case is iets hoger dan je iPhone zelf en hiermee heb je dus ook direct bescherming voor je glasplaat als je hem op zijn kop legt. De geur vind ik niet zo prettig, want de case ruikt echt naar een soort kunststof en rubber combinatie. Dit ruik je ook als de smartphone in je hand hebt om erop te kijken. Het zou kunnen dat dit een eigenschap is van het prototype.

Spy-Fy Privacy case tech365nl 003

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt nog 4 dagen gebruik maken van de aanbieding op de Kickstarter pagina. Voor een bedrag van $30 ben je al een backer van het project en kun je jouw Privacy case in oktober van dit jaar ontvangen.

Spy-Fy Privacy case tech365nl 007

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button