tech365
vaio logo

Sony verkoopt VAIO computer divisie als onderdeel van herstructurering

Het is een zware tijd voor de producten van desktop computers en laptops en wat de toekomst voor deze producten gaat worden is nog onduidelijk. Ook Sony kampt met dit probleem en na de verschillende geruchten over een mogelijke verkoop komt er nu eindelijk duidelijkheid. Sony heeft besloten om haar VAIO divisie te verkopen aan Japan Industrial Partners.

Sony verwacht de verkoop in maart van dit jaar al rond te hebben. Op dat moment zal er een halt komen op de productie en verkoop van PC’s en wanneer de overeenkomst tussen Sony en Japan Industrial Partners rond is, stopt ook de planning en ontwikkeling.

Met de verkoop van Sony VAIO zullen er ook tussen de 250 en 300 medewerkers overstappen. Deze verkoop is onderdeel van een herstructurering van het bedrijf, waarbij Sony meer de focus zal gaan leggen op gaming, mobile en andere niet-pc product types. Tegen het einde van 2014 wordt verwacht dat er in totaal zo’n 5000 medewerkers hun baan zullen verliezen.

vaio logo

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen