tech365
playstation vr tech365

Sony: PlayStation VR vanaf 16 oktober beschikbaar

De PlayStation VR, het virtual Reality project van Sony. Toen ze hem introduceerde werd ik eigenlijk gelijk enthousiast. Dit is hem, dit gaat hem worden. De consumer VR headset voor console gamers. Het enige dat lange tijd uitbleef was een releasedatum. Sony heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer de PS VR beschikbaar komt, namelijk 16 oktober dit jaar!

Virtual Reality maakt de laatste paar jaar weer een enorme groei door. Ik denk dat consumenten er nu eigenlijk pas echt klaar voor zijn, want tot dusver toe was de kwaliteit van ook niet je van het en werd je in veel gevallen zelfs nog misselijk van de beelden. Maar goed, VR is er inmiddels al een flinke lange tijd en is aardig verder ontwikkeld.

Sony brengt straks VR naar je PlayStation waarmee je nog makkelijker in je woonkamer kunt genieten van de power of VR. De PS VR krijgt een prijs van $399 wat behoorlijk scherp is ten opzichte van een Oculus Rift of HTC Vive. Wat je er in het set nog meer bij krijgt verklapt Sony overigens nog niet. Mogelijk komt het set met een camera en speciale controller maar het zou ook zomaar kunnen dat je dit los aan moet schaffen. Toch is het een interessante prijs. Het is niet goedkoop,  maar wel betaalbaar.

De grootste vrees die ik bij dit soort ontwikkelingen altijd heb is het aanbod van games. Tof dat je een VR bril hebt maar hoeveel games zijn er geschikt? Een beetje zoals met de 3D tv’s, leuk om te hebben maar de hoeveelheid content is altijd een beetje beperkt gebleven. Toch denk ik dat Sony hier niet in meegaat. Er wordt gesproken over zo’n 50 games in het laatste kwartaal van dit jaar die ondersteuning bieden voor de PS VR. Een nieuwe Star Wars en Batman game bijvoorbeeld. Als ik terugdenk aan Batman Arkham Knight met het idee dat ik deze beelden op een PS VR kan zien, leg er dan maar een voor me apart Sony!

De komst van de PS VR over een paar maanden is een leuke stip op de horizon en hopelijk komt er in de tussentijd nog wat nieuwe informatie vrij over de headset van Sony. Half oktober weten we het in ieder geval allemaal zeker.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen