tech365
Sony A77 II frontright

Sony lanceert nieuwe Alpha 77 II camera met 79-punts AF

Sony komt deze maand met een vernieuwde versie van de populaire Alpha77 op de markt. Het model heet de Alpha 77 II en is door Sony voorzien van de laatste nieuwe technieken,  zoals een 79 punts AF-systeem, lichtgevoelige sensor tot maar liefst ISO 25600 en Translucent Mirror Technology voor zeer snelle AF-tracking. De nieuwe Alpha 77 II is een camera voor de gevorderde amateur en semi-professionele fotograaf. Het toestel is voorzien van een verbeterde robuuste en weerbestendige behuizing dan zijn voorgangers waarmee het uitermate geschikt is voor de buitenfotograaf. Sony heeft een aantal zaken flink aangepakt met dit model en zet een geavanceerd stukje techniek op de kaart.

Sony A77 II frontright

Verbeterde beeldkwaliteit   

Volgens Sony mogen we niets minder dan 20% verbeterde beeldkwaliteit verwachten met de nieuwe Alpha 77 II. Door het gebruik van Sony’s Translucent Mirror Technology behoudt de camera een haarscherpe focus op het onderwerp en maakt het niet meer uit of je foto’s maakt, of HD video-opnames. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat de camera minder snel is afgeleid door andere objecten in beeld. Ook bij situaties met weinig licht zorgt deze techniek er voor dat alles haarscherp wordt vastgelegd.

Geavanceerd nieuw AF-systeem

Waar we bij verschillende merken camera’s uitkomen op minder dan 60 scherpstelpunten doet Sony er nog een schepje bovenop. Met deze camera heb je namelijk de beschikking over een 79-punts AF-systeem. Hiermee is de Sony Alpha 77 II de eerste camera wereldwijd die over zoveel AF-punten beschikt.

Sony A77 II rear

Het zijn niet alleen deze vele scherpstelpunten die het systeem benut, maar ook de nieuwe geavanceerde mogelijkheden die er gebruik van kunnen maken, zoals de Flexibele Spot modus. Hiermee blijft een scherpstelpunt behouden, ook als het geselecteerde AF-punt het onderwerp uit het oog verliest. Er worden acht omliggende AF-punten geactiveerd die het onderwerp herkennen. In combinatie met de AF-C AF-modus worden hiermee de prestaties bij een bewegend beeld aanzienlijk verhoogd.

24,3-megapixel Exmor CMOS-beeldsensor

De nieuwe 24,3-megapixel Exmor CMOS-beeldsensor is voorzien van een flink gevoeligheidsbereik. Als gebruiker van de camera kun je kiezen uit een minimale ISO waarde van 100 en een maximale van zelf 25600. Volgens Sony bevat de nieuwe beeldsensor verschillende beeldinnovaties en kunnen we weinig ruis verwachten op hoge ISO waarden.

Sony A77 II front

Maak een onafgebroken burst van 60 frames op volledige resolutie met maximaal 12 fps

Een grote sensor is leuk evenals scherpte, weinig ruis en een snelle autofocus. Maar waar sommige merken naar mijn mening de mist mee in gaan is dit ten koste te laten gaan van de snelheid. Vooral bij het fotograferen van snelle actie moet ook een camera ook in staat zijn om meerdere beelden per seconden te maken en bij voorkeur ook gedurende een bepaalde tijd. Bij Sony begrijpen ze dit kennelijk heel erg goed, want de camera is in staat om 12 frames per seconden te kunnen schieten en dit voor 60 frames (5 seconden). We praten hier dan wel over foto’s op volledige resolutie!

Professionele filmopnamen met continue AF

Het is tegenwoordig bijna standaard dat een nieuwe camera in staat is om Full HD video-opnames te maken. De Alpha 77 II is hierin dan ook geen uitzondering en biedt de gebruiker de mogelijkheid om Full HD 60p- en 24p-films op te nemen in AVCHD 2.0-formaat. Sony heeft wel een aantal extra professionele services toegevoegd, waaronder instelling van AF-volggevoeligheid met drie niveaus, een professionele ‘zebra’-functie en meting van het geluidsniveau. Er is ook een nieuwe HDMI-uitgang toegevoegd zodat livebeelden te bekijken zijn op een externe monitor en zonder compressie kunt overzetten naar een extern opslagapparaat.

Lenzen en accessoires
Er is een complete serie van 32 lenzen met A-mount beschikbaar, met een brandpuntafstand variërend van groothoek tot telefoto.  Dit assortiment bevat veel glazen lenzen zodat wordt voorzien in vrijwel elke artistieke behoefte, van hoogwaardige G Lens- en ZEISS-modellen die topkwaliteit leveren tot de unieke Sony STF-lens (Smooth Trans Focus) die professionele achtergrondonscherpte biedt.

Er is ook een optionele grip (VG-C77AM) leverbaar die niet alleen zorgt dat het toestel nog beter hanteerbaar is, maar ook gemak biedt bij het maken van verticale opnamen.

 Prijs en beschikbaarheid
De Alpha77 II heeft een winkeladvies prijs 1.200 euro (body) en is beschikbaar vanaf mei 2014. De winkeladvies prijs van de Alpha77 II kit  (body + 16-50mm lens) is 1.800 euro.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen