tech365
Sony HD-SG5 02

Sony HD-SG5: Lichtgewicht externe harddisk met aluminium finish

Sony brengt een nieuwe externe harddisk op de markt die door zijn ultra dunne vormgeving en lage lage gewicht eenvoudig mee te nemen is. De HD-SG5, zoals deze door Sony is genoemd, is leverbaar in een 500GB uitvoering en is voorzien van USB3.0 ondersteuning.

Met de ontwikkeling van de HD-SG5 externe harddisk heeft Sony veel aandacht besteed aan het ontwerp van de behuizing. Naast het feit dat de externe disk zeer licht  en dun is, ziet deze er ook nog eens erg mooi afgewerkt uit. Sony heeft gekozen voor een aluminium cover om de externe harddisk van slechts 8,7mm waarmee het gewicht slechts 130 gram is. Hiermee is de externe harddisk uitermate geschikt voor mensen die veel onderweg zijn.

Op de behuizing heeft Sony haar logo aangebracht, door middel van een laser, om het geheel een professionele uitstraling te geven. Het aluminium is voorzien van een blanke laklaag om het geheel krasvrij te houden en de uitstraling te kunnen blijven garanderen.

Sony HD-SG5 01

De HD-SG5 wordt standaard geleverd met een speciaal ontwikkelde tool genaamd: Data Transfer Accelerator. Door deze software is het mogelijk om de tijd die nodig is voor het kopiëren van de data naar de unit te halveren. Zelfs bij het gebruik van een USB 2.0 aansluiting zorgt de Data Transfer Accelerator voor het verdubbelen van de doorvoersnelheid.

Om te zorgen dat je de HD-SG5 snel en eenvoudig kunt gebruiken voor het maken van backups, levert Sony standaard de Backup Manager software mee. Met behulp van deze software is het, naast het handmatig maken van back-ups, mogelijk om een back-up schema in te stellen voor automatische reserve kopieën van belangrijk bestanden.

De HD-SG5 is vanaf deze maand beschikbaar en desgewenst leverbaar in zwart of zilver.

Sony HD-SG5 02

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen