Gaming

Sony gaat retro en lanceert op 3 december de PlayStation Classic

Als je een tijdje terug gaat in de tijd dan zijn er nogal wat verschillende gameconsoles uitgekomen. Maar er zijn er inmiddels ook al een aantal zeer succesvol weer nieuw leven ingeblazen. Sony komt in december met een vernieuwde versie van de console waar het voor het merk allemaal mee begon. De eerste PlayStation. Onder de naam PlayStation Classic verschijnt er een icoon opnieuw in de schappen. Hebben?

Toen Nintendo met de NES en SNES in zogenaamde “classic” versie kwam moest ik deze iconen gewoon in mijn collectie hebben. En met de PlayStation is het in mijn geval niet anders. De console waar het voor Sony allemaal mee begon en voor mij eigenlijk ook. Want ondanks dat je verschillende consoles kon kopen had ieder merk zo zijn eigen “ding”.

PlayStation Classic oud en nieuw

De PlayStation Classic ziet er precies hetzelfde uit als de console die in 1994 werd gelanceerd. Tenminste, de kleuren zijn gelijk en de knoppen zitten op dezelfde plek maar toch is hij 45% kleiner dan het origineel. Dit komt vanwege het feit dat je geen cd’s meer hoeft te gebruiken voor het spelen van games. Door het formaat van de cd kon je het immers niet met een kleinere behuizing af. Maar deze uitdaging van toen is niet meer actueel want alle games staan nu gewoon op de console zelf opgeslagen. Maar liefst 20 stuks worden standaard geïnstalleerd en kun je naar hartelust weer spelen.

PlayStation Classic voorkant

Waar je vroeger aan de slag ging met een composite-kabel of een scart-stekker kun je nu gewoon lekker gebruikmaken van een HDMI-aansluiting. Verder krijg je twee controllers meegeleverd op basis van het ontwerp zoals we die uit 1994 kennen. Een compleet set om samen met je vrienden weer oude tijden te laten herleven. Qua games schrijft Sony dat je in ieder geval Final Fantasy VII krijgt, samen met Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Wild Arms en Jumping Flash. De overigens games worden verder niet genoemd.

De releasedatum van de PlayStation Classic staat nu op 3 december en naar verwachting gaat hij €99,99 kosten. Ga jij hem toevoegen aan je collectie?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button