Beeld en geluid

Sony action cam op rug van arend legt recordvlucht vast

Het gave van een action cam is dat je hem eigenlijk overal wel aan kunt bevestigen. Maar een action cam op de rug van een arend zie je niet bepaald iedere dag. In Dubai werd er een Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini op de rug van arend ‘ Darshan de Eagle’ bevestigd en dit zorgde voor werkelijk waanzinnig mooie beelden tijdens een vlucht vanaf de Burj Khalifa.

orig_Dubai_Darshan_Pre_Flight_SONY_AZ1

Het Burj Khalifa is niet zomaar een hoog gebouw, het is het hoogste gebouw ter wereld. Met een hoogte van maar liefst 829,8m was deed het dienst als vertrekpunt voor de arend, die hiermee een recordvlucht maakt. Het wereldrecord werd verbroken door van het hoogste punt door mensen gemaakt bouwwerk te vliegen.

De video’s zijn in samenwerking met non-profit organisatie Freedom Conservation geproduceerd. Deze organisatie heeft als doel om de zeearend terug te brengen naar zijn natuurlijk leefgebied in de Franse en Zwitserse Alpen. De beelden zijn niet alleen geweldig om naar te kijken, maar geven de onderzoekers ook goed inzicht in de vlucht van een zeearend. Deze kennis draagt bij an het bereiken van de re-integratie van dit geweldige beest.

Ben je inmiddels al nieuwsgierig geworden? Kijk dan onderstaand video maar eens op je gemakt.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button