tech365
Tesla P90D

Software update laat je Tesla automatisch parkeren of voorrijden

De Tesla Model S, whats not to like? Niet alleen is dit voertuig snel, ziet hij er vet uit en is hij ook voorzien van een shitload aan tech, hij kan zichzelf ook gewoon uit de garage rijden. Of wat dacht je ervan dat hij in de regen je voor de deur ophaalt? Het enige dat je hoeft te doen, is op een knop in de app drukken of als een echte Michael Knight op je smartwatch te drukken.

Ik steek het niet onder stoelen of banken, de Tesla Model S vind ik gewoon een geweldige auto. Vorig jaar tijdens Presszone klom ik even achter het stuur en speelde met de geweldige touchscreen interface in de auto. Als een kind in een snoepwinkel voelde ik mij en kon het niet laten om stiekem te hopen dat de Tesla meneer zou zeggen “Neem hem gerust een weekje mee hoor”. Ondanks dat jij dat niet zei zat ik er toch met een flinke lach op mijn gezicht in. Maar goed, genoeg over mijn Tesla passie en even terug naar het in en uit de garage rijden.

In software versie 7.1 heeft Tesla de mogelijkheid tot het oproepen van je auto toegevoegd. Vanuit de Tesla app kun je kiezen of de auto voorwaarts moet rijden of achteruit. Regent het dus pijpenstelen en sta jij droog onder een afdakje, dan roep je gewoon je Tesla op om je te komen halen. Kom je thuis na een lange dag werken en wil je lekker op de bank ploffen, dan stap je gewoon uit en laat je de Tesla zelf de garagedeur openen, zichzelf parkeren en vervolgens de boel weer afsluiten. Zeg nu zelf, wie wil dit nou niet?

Tesla noemt deze functie zelf de “Summon”, en is weer een stap verder naar autonoom rijden. Nu is het nog beperkt tot het het voorrijden of parkeren, maar je de mogelijkheden zijn eindeloos. Het bedrijf spreekt zelf over mogelijkheden als je ophalen, ongeacht waar je bent, zichzelf onderweg opladen en zorgen dat hij op tijd is op basis van je afspraken in je agenda. Als je het zo bekijkt, zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos. De functie vind je terug in de apps van Tesla, maar is door derden ook al ontwikkeld voor de Apple Watch… ” Kitt, pick me up!”.

Onderstaande video van Tesla geeft je een idee hoe de functie zijn werkt doet.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl