tech365
sniffmap

Sniffmap: Visuele weergave van mogelijk onderschept internetverkeer

Dat de documenten die Edward Snowden openbaar heeft gemaakt zorgen voor oplaaiende discussies over veiligheid en privacy is geen verassing meer. Deze documenten, zoals van PRISM, maken het mogelijk om steeds meer inzicht te krijgen in de wijze waarop het internetverkeer wordt onderschept en vooral waar het gebeurd. Sniffmap verzamelt actief deze informatie en geeft de wereld een indruk waar onderschepping van ons internetverkeer mogelijk plaatsvindt.

De reden dat het voor de NSA en haar bondgenoten (Five Eyes) zo eenvoudig is om het verkeer te controleren is het feit dat er veel telecommunicatie links door Amerika lopen. Dit heeft te maken met de routing methode die een route kiest op basis van de “least cost” naar andere landen toe.

De methode die Sniffmap gebruikt voor het samenstellen van de data is het volgende:

  1. Selecteer een willekeurige lijst met IP-adressen.
  2. Neem alle bekende traceroute gateways van ieder land.
  3. Test ieder traceroute ip-adres.
  4. Markeer een route als “Bad”, wanneer de route door een NSA-gecontroleerd land loopt.
  5. Bereken de percentages over alle routes voor een land (met behulp van meerdere traceroute gateways).

Hieronder is een afbeelding van de Sniffmap van 30-01-2014. Hierbij is te zien dat het mogelijk onderschepte verkeer van Nederland 72% is. Dit houdt in dat 186 van de 255 routes als “bad” worden gemarkeerd door Sniffmap. Je kunt de kaart in een groter formaat bekijken door hierop te klikken of de meest recente versie bekijken op de website van Sniffmap.

sniffmap

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen