tech365
Snapchat

Snapchat pakt privacy problemen aan met update van app

Snapchat was onlangs nog in het nieuws vanwege een exploit die zorgde voor het lekken van ruim 4,6 miljoen telefoonnummers. De database met deze nummers werd op de website snapchatdb.info gepubliceerd. Snapchat is begonnen met het oplossen van de problemen en komt met een update voor de iOS en Android versie van hun app, die het mogelijk maakt om je telefoonnummer te ontkoppelen van je gebruikersnaam.

Door het ontkoppelen van het telefoonnummer met de gebruikersnaam is het niet langer mogelijk om eenvoudig gevonden te worden. Daarnaast heeft Snapchat ook een extra verificatie ingebouwd wanneer je vrienden wilt zoeken met de Find Friends optie. Om dit te kunnen gebruiken is het vanaf heden nodig om je eigen telefoonnummer te verifiëren.

Met deze nieuwe aanpassingen is Snapchat er nog niet, maar het bedrijf verzekerd haar gebruikers dat ze hard aan het werk zijn om nog meer verbeteringen door te voeren, die de privacy en beveiliging verbeteren.

Snapchat

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen