Wonen en werken

Slimme Ikea TRÅDFRI lampen nu ook geschikt voor Alexa en Homekit

Voor slimme verlichting kun je gewoon bij Ikea terecht. Misschien niet de eerste plaats waar je aan zou denken, maar ze verkopen ze daadwerkelijk. Onder de naam TRÅDFRI worden de lampen verkocht en sinds deze week zijn ze nog slimmer geworden.

Het aansturen van de slimme verlichting gaat via een speciale app voor je smartphone. Door middel van de zogenaamde ‘bridge’ worden je acties doorgestuurd aan de lampen. Je kunt dus vanaf de bank je verlichting eenvoudig aan- en uitschakelen. Binnenkort komen er ook gekleurde led-lampen in het programma en dit maakt het een serieuze concurrent van het Philips Hue systeem.

Sinds deze week voegt Ikea een nieuwe feature toe aan de TRÅDFRI bridge. Door middel van een software update kun je ondersteuning toevoegen voor Amazon Alexa en Apple HomeKit. En dit brengt zeer veel mogelijkheden met zich mee. Je hoeft de speciale app niet eens meer te gebruiken als je in het bezit bent van Alexa of een Apple device. Door middel van spraakcommando’s heb je de controle over je verlichting. Met Alexa voor nu alleen nog in het Engels, maar via HomeKit gewoon in het Nederlands.

In de komende tijd gaat Ikea vrolijk verder met het verder geschikt maken van haar systeem voor andere platformen. Naar verwachting komt er ook support voor Google Assistant. De TRÅDFRI verbindingshub is verkrijgbaar voor €32,95 en de slimme led-lampen vanaf €6,95.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button