Apps en software

Siri maakt datum Apple WWDC 2016 bekend

Siri is niet alleen handig als je virtuele assistent op je iPhone of iPad maar kan je af en toe ook een geheimpje verklappen. Wanneer je aan Siri deze week vroeg wanneer het aankomende Apple World Wide Developer Conference gehouden wordt dan kreeg je keurig het antwoord “13 -17 juni”. Handig toch?

Het WWDC organiseert Apple speciaal voor ontwikkelaars van software voor haar verschillende platformen. Hiermee krij je direct het laatste nieuw, handige tips en verschillende uitgebreide Keynotes. Daar blijft het echter niet bij want Apple komt ook vaak met de aankondiging van een nieuwe iOS en OS X release. Vorig jaar introduceerde het bedrijf tijdens dit evenement namelijk iOS 9 en OS X El Capitan.

Wat er dit jaar nieuw is blijft nog gissen. Toch hoor je vanuit verschillende hoeken dat er een naamswijziging van OS X op de agenda staat. Hiermee lijkt Apple het besturingssysteem voor de Mac te rebranden naar iets dat beter tussen de rest past. Denk maar eens na, we hebben het platform voor iPhone en iPad met de naam iOS, Apple tv gebruikt tvOS en de Watch heeft zijn eigen watchOS. Hoe groot is dan de kans dat Apple OS X omdoopt in macOS? Precies, best groot als je het mij vraagt.

Voorlopig moeten we het nog even van de geruchtenmolen hebben, want het duurt nog even voordat Apple ons gaat vertellen wat we kunnen gaan verwachten. De belangrijkste keynote van het evenement wordt gehouden op 13 juni en is live te bekijken via de welbekende Apple livestream.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button