tech365
Defaced website

SIDN en DNS.be slachtoffer van cyberaanval

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft bevestigd dat er afgelopen dinsdag op enkele van de eigen websites malafide bestanden werden aangetroffen na een cyberaanval.

De oorzaak van de inbraak op de websites is tot dusver bekend te wijten aan een SQL-injectie op de website 25jaarvan.nl. Door de SQL-injectie hebben de hackers toegang gekregen tot de server waarop ook het Domein Registratie Systeem (DRS) aanwezig was. De betreffende webapplicatie werd afgesloten door het bedrijf en de zonefilepublicatie tijdelijk uitgesteld. Door deze preventieve maatregelen te treffen heeft de SIDN misbruik kunnen voorkomen.

Op dit moment is de website die door registrars (tussenpartijen) gebruikt wordt , voor onder andere het downloaden van registreer gebonden gegevens te downloaden, deels niet beschikbaar. Ook de website 25jaarvan.nl is uit de lucht. Momenteel onderzoekt de SIDN wat de exacte kwetsbaarheid is geweest waardoor de hackers toegang kregen tot de systemen.

Of er verband is met de cyberaanval op de Belgische domeinnaam registratiedienst DNS.be is niet bekend. Ook deze dienst werd dinsdag het slachtoffer van een cyberaanval waarbij de hackers zich toegang verschafte tot een DNS server. Door het aanpassen van de DNS configuratie werden alle websites doorverwezen naar een enkele pagina, waarop het “Deface” bericht te lezen was. Volgens The Hacker News zijn duizende websites tijdelijk gedefaced geweest.

Het Belgische DNS.be heeft in een persbericht aangegeven dat de aangevallen systemen geen toegang bieden tot vertrouwelijke informatie. Op dit moment onderzoekt het technische team van DNS.be de exacte kwetsbaarheid waardoor er toegang is verkregen tot de DNS server.

Cyberaanval met SQl Injection

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen