Het Leventje

ShiftWare maakt het mogelijk je sneakers te customizen door middel van e-ink

Sneakers zijn zo’n typisch voorbeeld van dingen die je nooit genoeg hebt. Er is altijd weer dat paar met een bijzondere print of kleur en bij het zien denk je direct  “die moet ik hebben!”. De nieuwe startup Shiftwear speelt hier perfect op in met een paar sneakers die je door middel van een app aan kunt passen aan je eigen stijl. Is dit de ultieme oplossing voor je sneaker verslaving?

Het is echt geen grapje. Je kunt de sneakers van Shiftwear door middel van een app op je smartphone aanpassen aan je persoonlijke wens. Ontwerper David Coelho startte de crowdfunding campagne om zo de realisatie van deze sneaker werkelijkheid te laten worden. Totaal heeft hij een bedrag nodig van $25.000 om te starten met het maken van de schoen en inmiddels staat de teller al op ruim $470.000

Het concept wachter de ShiftWare schoenen is het welbekende e-ink. Door middel van de speciale app kun je zelf een patroon of afbeelding kiezen voor je schoen en verander je zo de totale look. Je kunt zelfs kiezen voor een animatie voor wanneer je echt ruig wilt gaan doen. Een leuk concept maar ik heb altijd de vraag “hoeveel mensen gaan dit nu echt kopen” in mijn hoofd. De prijs valt best mee. Voor $150 ben je backer van het project en ontvang je na realisatie een paar van deze schoenen (laag model) in je brievenbus. Het hoge model, zoals in de onderstaande video, is ook verkrijgbaar tegen een kleine meerprijs.

Of het Coelho gaat lukken om zijn project werkelijkheid te maken is nog maar de vraag. In ieder geval vind ik het een gaaf concept. Iemand interesse in een paar geanimeerde tech365 schoenen 🙂 ?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button