Beeld en geluid

Goed geluid en een perfect pasvorm, dat is de Sennheiser URBANITE!

Sennheiser is geen nieuwe speler in de audiowereld. Sterker nog, als er één merk haar naam goed gevestigd heeft op het gebied van koptelefoons, dan is het Sennheiser wel. De URBANITE was dan ook van harte welkom. Maar goed, bekend of onbekend, het gaat om de kwaliteit. Met onze muziekspeler in onze ene hand en de URBANITE in de andere, gingen ik aan de slag met het reviewen.

Sennheiser URBANITE headphones.

Bij Sennheiser denk ik aan degelijkheid, Duitse degelijkheid wel te verstaan. Deze microfoon en koptelefoon gigant komt met een nieuwe lijn headphones voor onderweg: De URBANITE. De Urbanite komt in een 3 versies, een on ear-variant (de URBANITE getest in deze review) een over-ear variant (URBANITE XL) en een Wireless XL variant. Bij de aanschaf van een URBANITE moet je aangeven voor welke overdrager je hem gaat gebruiken (Android of iOS), want enkele functies zijn specifiek voor een van deze twee platformen. Dit heeft vooral te maken met afstandbediening van het apparaat.

sennheiser-urbanite-inline

De Android versie is te verkrijgen in twee kleuren, Denim en Black. De Apple variant is daarnaast nog te krijgen in de kleuren: Sand, Plum en Nation (rood met zwart). Waarom de Android bezitters minder kleurkeuze krijgen is mij een raadsel. De kleuren passen wel prima bij de verschillende modellen en zijn niet zo luid aanwezig.

Met de URBANITE lijkt Sennheiser de aanval te openen op de Beats by Dre hoofdtelefoons. Ik ben heel benieuwd of ze de strijd aan kunnen!

Wat zit er in de doos?

  • URBANITE headphones.
  • Snoer (1.2 M) met afstandsbediening.
  • Opbergtasje.
  • Handleiding.

Wat vinden we van de URBANITE?

Het eerste dat opvalt aan deze headphone is dat hij verschrikkelijk mooi is! De URBANITE straalt klasse, kwaliteit en degelijkheid uit. Dit in tegenstelling tot de Dr. Dre’s, die naar mijn mening altijd wat plastic & cheapy overkomen. Nu heeft Sennheiser op dat gebied ook wel de reputatie dat ze kwaliteit heel erg hoog in het vaandel hebben staan.

sennheiser-urbanite-nation-red

De oordoppen zijn van stof en voelen erg prettig aan. Binnen in de hoofdband zit een soort rubber/foam laag waardoor het geheel gewoon erg lekker zit en ook na langere tijd niet gaat irriteren. De oorschelpen kunnen naar binnen worden geklapt,waardoor je je headphones compact kunt vervoeren in het meegeleverde tasje. Het nut daarvan ontgaat mij volledig, headphones zijn om te dragen niet om te vervoeren 🙂 Oke, ik snap dat het misschien wel handig is voor als je op reis gaat, maar dit juweeltje hoort simpelweg op je hoofd!

Maar nu het belangrijkste! Hoe klinkt de Sennheiser URBANITEIT? Daar kan ik kort over zijn, in 1 woord: Heerlijk! De muziek klinkt vol en blijft helder bij alle volume’s. Geen nare vervorming of onnodig gekraakt, gewoon zuivere tonen. De bass is behoorlijk diep en houd goed stand bij de diverse muzieksoorten.

URBANITE_Denim_sq-01-sennheiser

De afstandsbediening maakt gebruik van een “multifunctionele” toets. Met deze toets kun je naar het volgende & vorige nummer gaan, voor & achteruit spoelen en het nummer starten of stoppen.  Persoonlijk vind ik het gebruik van 1 knop voor alle functies niet handig. Meerdere malen achter elkaar drukken om een functie uit te voeren gaat bij mij altijd mis, met de nodige ergernis als gevolg. Zo spoelde ik voorruit terwijl ik achteruit wilde en kreeg ik het vorige nummer te horen terwijl ik toch echt opzoek was naar het volgende. Het zal wel een kwestie van wennen zijn, maar het moeten tellen van het aantal keer drukken is toch niet echt iets van deze tijd?

Samengevat: De URBANITE is een degelijke, mooie koptelefoon die lekker zit en een fabelachtig geluid produceert. Voor mij wint hij van de Beats by Dre, al was het alleen al om z’n aanschafprijs. Je betaald voor de kwaliteit die je krijgt en niet onnodig veel extra voor het merk. De bediening kan naar mijn mening wel beter en eigenlijk zou dit platform onafhankelijk moeten zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De URBANITE is gunstig geprijsd. De on-ear variant komt met een vanaf prijs van € 179 ,de over ear (XL) versie vanaf € 229. Voor de wireless betaal je net iets meer, namelijk € 279.

Mart

Tech-liefhebber in hart en nieren, fanatiek watersporter en altijd in voor gezelligheid en een drankje! Als DJ is hij ook verzot op alles wat met audio te maken heeft.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button