Gaming

Sega brengt Forever Collection uit met de tofste retro games voor iOS

Het spelen van oude games blijft leuk. Of het nu op je NES Classic console is of via je speciaal opgetuigde Raspberry Pi. Ook Sega gaat iets tofs aanbieden voor haar fans van Megadrive en Genesis console games. In de vorm van een vijftal packs brengen zij enkele klassiekers opnieuw uit voor je iOS-device.

Sonic the Hedgehog downloaden in de App Store samen met Phantasy Star II, Comix Zone, Kid Chameleon en Altered Beast. Dit is de eerste set met retro games die Sega uitbrengt. Er komen er nog vier bij echter is daar nog geen releasedatum van bekend. De games zijn gratis te downloaden en geschikt om in combinatie met een bluetooth controller te kunnen spelen. De games werken prima offline, maar als je een verbinding met het internet hebt kun je zelfs je games opslaan naar de cloud. Voor Phantasy Star II heb je overigens een Amerikaans AppleID nodig om hem te kunnen downloaden. Oude tijden in een nieuw jasje.

Ik vind het vet dat bedrijven als Sega en Nintendo de echte oude varianten op deze manier nieuw leven inblazen. Er zijn in de afgelopen jaren vaak genoeg oude games opnieuw uitgebracht in een moderne vorm. Maar zeg nu zelf, die zijn toch lang zo leuk niet als de originele varianten?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button