Automotive

SEAT gaat als eerste merk Amazon’s Alexa toevoegen aan nieuwe modellen

“Alexa, zet jij de kachel alvast aan, ik ben bijna thuis”. Nog even geduld en je kunt straks vanuit je nieuwe SEAT je hele hebben en houden regelen. Dit gaat Amazon’s Alexa voor je doen. Hiermee is het merk de eerste ter wereld die een virtuele assistent toevoegt aan haar modellen. Klinkt eigenlijk best wel relaxed. 

Soms heb je van die simpele vragen, die niet altijd echt belangrijk hoeven te zijn. Toch zou je er wel graag een antwoord op hebben. Ook het regelen van bepaalde dingen is handig, want hiermee zet je het uit je hoofd. Om je vragen te stellen aan Alexa hoef je niet aan je smartphone te zitten en dat maakt het ook nog eens extra veilig allemaal.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt achter het stuur een bos bloemen bestellen voor je vriendin, de weg vragen naar je favoriete restaurant, je agenda voor laten lezen of een afspraak maken, of misschien zelfs wel de temperatuur in huis alvast even aanpassen voor als je straks thuis bent. In totaal zitten er meer dan 20.000 functies in, dus je kunt een aardig gesprek voeren met Alexa. Het mooiste is dat je niet eens lang hoef te wachten. SEAT brengt de nieuwe spraakbestuurde functies dit jaar nog naar de Leon en Ateca, en volgend jaar volgende de Ibiza, Arona en de aankomende nieuwe grote SUV.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button