Hardware

Seagate ontwikkeld 5mm dunne Ultra Mobile harddrives voor tablets

De hedendaagse tablets heb je nou niet bepaald de ruimte voor een harddrive. Alles wordt steeds dunner en dunner dus als fabrikant van harddrives zul je toch met wat nieuws op de proppen moeten komen.  

Seagate is geen vreemde in het produceren van dunne harddrives, want hun eerdere versie van Ultra Mobile HDD’s zijn slechts 5mm dik. Deze dunne harddisks werden al ingezet voor bijvoorbeeld Ultrabooks. Echter voor het toepassen van een harddisk in een tablet is het toch noodzakelijk enkele aspecten van een harddrive aan te passen.

De nieuwe Ultra Mobile HDD van Seagate is net als zijn voorganger 5mm dik, echter is er een nieuwe robuuste behuizing voor ontwikkeld. Daarnaast is de firmware van de harddrive aangepast, zodat het energieverbruik verlaagd wordt en de schok tolerantie wordt verbeterd. Vooral deze firmware aspecten zijn voor de toepassing bij tablet erg belangrijk.

Seagate geeft aan dat de nieuwe 500GB Ultra Mobile HDD, voorzien van 8GB flash cache, zonder problemen kan worden toegepast in een Android tablet zonder hiermee de performance t.o.v. flash geheugen te verminderen. Als ze dit waar kunnen maken kan dit een nieuwe stap zijn in de richting van Tablet met de opslagcapaciteit van traditionele harddrives.

Het duurt nog even voordat we deze stelling aan de tand kunnen voelen, want ondanks de aankondiging zijn er helaas nog geen data bekend waarop we de Ultra Mobile HDD’s kunnen gaan verwachten. Ook de prijs van de harddrive is nog niet bekend.

Seagate Ultra Mobile HDD

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button