Opslag

Sandisk Wireless Stick: Eenvoudig draadloos backups maken en bestanden streamen

De Sandisk Wireless stick is een oplossing voor mensen die altijd last hebben van een volle telefoon, panisch zijn dat ze iets verliezen en gewoon dol zijn op handige gadgets. Ja, dat dekt de lading wel. Deze handige combinatie van een USB-stick en Wi-Fi communicatie maakt het een draagbaar back-up medium voor maximaal drie gelijktijdige apparaten. Dat vraagt natuurlijk om een praktijktest. Werkt het echt zo eenvoudig als dat Sandisk beweerd?

Ken je het probleem dat je smartphone zegt “Er is onvoldoende vrije ruimte om een foto te maken”. Of je hebt een aantal speciale foto’s op je toestel staan waarvan je geen back-up hebt? Je kunt ervoor kiezen om alles lekker in de cloud te zetten. Maar niet iedereen is daar zo’n fan van. Voor eenieder met Cloudwatervrees (flauw, ik weet het) klinkt de Sandisk Wireless Stick als dé ideale oplossing.

Sandisk Wireless Stick tech365 005

Geen gerommel met kabels

Ook al ziet de Wireless Stick eruit als een normale USB-stick, hoef je hem eigenlijk nooit in een pc te stoppen om bij je bestanden te kunnen komen. Het ingebouwde Access Point zorgt ervoor dat je met verschillende apparaten direct kunt verbinden. Je start het Access Point door het knopje aan de zijkant ingedrukt te houden. Daarna is het heel even wachten tot alles opgestart is, en dan kun je direct al verbinden. Het voordeel is dat de stick oplaadbaar is. Je hoeft hem dus prima aan je sleutelbos laten hangen.

Sandisk Wireless Stick tech365 002

Er zijn een aantal uitvoeringen beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Het verschil zit niet in de functies die je kunt gebruiken, maar enkel in de hoeveelheid opslagruimte. De kleinste variant heeft 16GB ruimte beschikbaar en de grootste maar liefst 256GB. Daar tussenin heb je nog een 32, 64, 128 en 200GB uitvoering. De stick is een USB 2.0 versie. Dit had ik dan weer niet verwacht. Aan de andere kant is het totaal niet relevant als je hem draadloos gaat gebruiken.

Sandisk Wireless Stick tech365 004

Toegang tot je bestanden via de special app, of je browser

Als je de Wireless Stick wilt gebruiken op je smartphone of tablet, dan kun je de speciale app van Sandisk downloaden. Je activeert het draadloze netwerk op de stick en kies het draadloze netwerk in je lijst met beschikbare netwerken. Eenmaal verbonden start de je de app en kun je direct aan de slag. Je hoeft eigenlijk niets in te stellen. Het is wel mogelijk om alles nog een beetje naar je eigen smaak te zetten. Zo kun je de naam aanpassen van het draadloze netwerk, een wachtwoord voor verbinden configureren en hem koppelen met het internet.  Sandisk Wireless Stick app 01 tech365nl

Foto’s en video’s kun je direct vanuit de app uploaden naar de stick. Dit werkt erg handig. Het is ook mogelijk om een periodieke back-up en reserve kopie van je contacten op te slaan. Heb je toegang tot de bestanden nodig vanaf je laptop? Tja, je kunt hem natuurlijk gewoon eenvoudig in een vrije UBS-poort prikken en de bestanden kopiëren. Maar dit hoeft niet. Ook al is er geen speciale app voor Windows of macOS kun je nog steeds draadloos bij je bestanden. Verbind hiervoor met het draadloze netwerk dat de Wireless Stick aanbiedt en type in je browser het IP-adres dat je laptop als gateway mee krijgt. In de webinterface kun je zo bij je bestanden komen en ook de instellingen naar wens aanpassen.

Sandisk Wireless Stick app 02 tech365nl

Eenvoudig, snel en vooral handig

De snelheid van je draadloze verbinding met de Wireless Stick is natuurlijk afhankelijk van je eigen apparaat en de maximale snelheid van je Stick zelf. Hij ondersteunt Wi-Fi 802.11n wat in de praktijk wil zeggen dat je best een goede snelheid moet kunnen halen. Als test maakte ik een back-up van alle foto’s op mijn iPhone 6 naar de Sandisk Wireless Stick. De totale hoos van 874 foto’s was met 39 minuten gekopieerd en veiliggesteld op de Stick. Niet gek dacht ik zo.

Sandisk Wireless Stick tech365 003

Mocht je je afvragen of de Wiresless Stick van Sandisk ondanks zijn mogelijkheden echt een handig ding is, dan kan ik je daar inmiddels wel antwoord op geven. Na hem zelf een tijdje gebruikt gehad te hebben merk ik hoe eenvoudig en snel je bestanden kunt overzetten en benaderen. Hang hem eenvoudig aan je sleutelbos en klaar ben je. Wat ik wel jammer vind, is het ontbreken van USB 3.0 en hardwareversleuteling.

Sandisk Wireless Stick tech365 001

Prijs en beschikbaarheid

De Sandisk Wireless Stick is per direct verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit een uitvoering met 16, 32, 64, 128, 200 en 256 GB-opslagruimte. De prijzen zijn respectievelijk: €32, €35, €50, €80, €107 en €236.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button