Mobile

Samsung wordt weer leverancier van Apple in 2015

Samsung chips in een Apple device wie had gedacht dat dit nog zou gebeuren na alle rechtszaken en procedures tussen de beide giganten. Toch zal Apple’s hardware in 2015 weer gebruik maken van Samsung technologie.

Afgelopen tijd was het rechtszaak na rechtszaak en vielen beide grote merken elkaar aan in de pers. Apple’s iPad en Samsung’s Galaxy tab waren vele malen het hoogtepunt in rechtszaken om miljarden dollars voor patenten. Na de bekendmaking van de definitieve breuk tussen Apple en Samsung sloot Apple een nieuw contract met TSMC voor het leveren van de technologie. Hiermee kwam een einde aan de samenwerking, sinds de lancering van de eerste iPhone in  2007, tussen de grote concurrenten.

Toch is het voor beide bedrijven niet zaligmakend geweest. Apple verloor een belangrijke leverancier waar een bedrijfsmatige relatie van 7 jaar werd beëindigd en Samsung verloor een zeer grote bron van inkomsten nu de technologie niet meer door het bedrijf geleverd werd. Vanaf vandaag is de relatie weer hersteld volgens een lokale publicatie in Korea en hebben de beide ondertekeningen bekend gemaakt vanaf 2015 weer samen te werken in het realiseren van Apple’s producten. Hierbij zal het hoofdzakelijk gaan om het gebruik van Samsung’s 14 nanometer FinFET technologie. Het is niet bekend of Apple hiermee twee kanalen gaat hanteren voor verschillende productlijnen. Wordt de samenwerking met TSMC slechts een jaar overbrugging?

Apple vs Samsungrechtzaak

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button