Mobile

Samsung lanceert vermoedelijke Galaxy S8 en S8 Plus op 29 maart

Einde van de maand is het voor Samsung zover. De lancering van de nieuwe Galaxy S8 en vermoedelijke S8 Plus. Na veel slecht nieuws in de media de afgelopen maanden kan het merk wel een positieve boost gebruiken. Om je alvast een beetje in the mood te krijgen heb ik een aantal van de geruchten voor je op een rijtje gezet. Er is immers niets zo leuk als speculeren over nieuwe producten en features. Dus wat kunnen we verwachten van het nieuwe vlaggenschip van Samsung? Nou, dit dus!

Ok, eerst even een feitje voordat de verschillende geruchten voorbijkomen. De Samsung Galaxy S8 komt dus echt op 29 maart uit. Op die datum heeft Samsung een groot persevenement gepland en tja, dan weet je wel hoe laat het is. Met een kleine 5 miljard dollar verlies door het fiasco van de Galaxy Note 7 verwachten ik eigenlijk wel een heel goed gebalanceerd toestel te gaan zien.

Normale S8 krijgt ook een EDGE-scherm.

Een van de geruchten dat constant terug blijft komen is het verdwijnen van de EDGE-uitvoering als eigen toestel. Vervolgens zou de Galaxy S8 en S8 Plus beide voorzien zijn van een dergelijk scherm. Handig voor eenieder die de S8 koopt en voor Samsung een slimme manier om iets breed op de markt te zetten wat de concurrent niet heeft.

Bijna een volledig scherm

Bij ieder nieuw toestel van de grote merken verschijnen er concept afbeeldingen of video’s waarop het toestel bijna een volledig dekkend beeldscherm heeft. Met de Galaxy S8 is het niet anders. Naar verwachting krijgt het toestel een scherm aan de voorzijde dat 85 tot 90% van het oppervlak bedekt. Door het gebogen scherm aan de zijkant is dit natuurlijk al duidelijk, maar de boven en onderkant lijkt hiermee ook te veranderen. Persoonlijk lijkt het me geweldig om zo’n groot dekkend scherm te hebben. Ergens verwacht ik dat Apple de nieuwe iPhone hier ook van gaat voorzien. Samsung wordt in ieder geval niet de eerste die het doet. Die podiumplaats is reeds in bezit van LG met de G6.

Geen home-knop meer

Het is bijna niet voor te stellen dat wanneer je een veel groter schermoppervlak hebt op het toestel dat de home-knop blijft bestaan. Het gerucht dat hij gaat verdwijnen klinkt dan ook wel heel erg logisch. Om de knop te vervangen zou Samsung deze functies verplaatsen naar on-screen functietoetsen. Dan is er ook nog de vingerafdrukscanner. Sommige concept afbeeldingen en accessoires lijken een uitsparing aan de achterzijde te hebben voor de vingerafdruksensor. Dit heeft Huawei bijvoorbeeld ook. Een andere optie is een sensor onder het beeldscherm.

Grotere accu en waterdicht

Helaas zitten we met de huidige Lithium-Ion accu’s nog een beetje vast aan het principe: “meer accucapaciteit betekend een grotere accu”. Totdat de nieuwe super accu helemaal klaar is voor de consumentenmarkt kunnen merken alleen maar grotere accu’s in de toestellen zien te proppen voor een langere accuduur. De Galaxy S8 krijgt naar verwachting een 3250mAh accu aan boord en de S8 Plus een iets grotere van 3750mAh.

Beide toestellen krijgen ook weer een IP68 certificering. Dit wil zeggen dat je ze gewoon in de wc kunt laten vallen zonder dat je het toestel direct af kan schrijven. Zowel de S7 als de Note 7 waren ook waterdicht en ik zie geen reden waarom dit bij de S8 en S8 Plus zou vervallen.

Zet 29 maart in je agenda

Vooralsnog heb ik het hier over geruchten. Toch zie je in de praktijk dat veel van dit geruchten worden bevestigd door bronnen die dichtbij het merk staan of in het verleden het vaker bij het juiste eind hadden. Wil je echt zeker zijn van alle nieuwe features van de Samsung S8 en S8 Plus? Check dan zeker op 29 maart de lancering!

 

Dit bericht is geschreven in samenwerking met T-Mobile

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button