Computers en tablets

Samsung introduceert 9,7-inch Galaxy Tab A

Samsung introduceert de Galaxy Tab A, een tablet die zich vooral richt op het gezin. Door onderzoek naar het gebruik van tablets tijdens de ontwikkeling kon Samsung, volgens eigen zeggen nog beter inspelen op de behoefte van de gebruikers. Dit resulteerde bijvoorbeeld in het gebruik van een 4:3 verhouding voor het scherm, een betere grip en een Kids Mode.

Er zijn inmiddels een aantal verschillende uitvoeringen van de Galaxy Tab, zoals een 10 inch en een 7 inch variant. Dit nieuwe model, de Tab A, is voorzien van een 9,7 inch XGA scherm en is in een modern jasje gestoken. Samsung kiest er bij dit model voor om een beeldverhouding van 4:3 aan te houden voor het nog beter kunnen lezen van e-books, websites en andere content.

De tablet is slechts 7,5mm dun, weegt 470 gram en heeft een zachte finish voor meer grip. Vooral dit laatste is een handige eigenschap voor een tablet in een gezin. De meeste tablet hebben een gladde behuizing die er misschien wel mooi uitziet, maar er ook voor zorgt dat hij eenvoudig uit je handen kan glijden. Dit wil je natuurlijk voorkomen en helemaal als je kinderen hem ook gebruiken.

De Galaxy Tab A is voorzien van 1,5GB werkgeheugen, een 5 MP autofocus camera aan de achterzijde voor het maken van foto’s,  een 2MP camera aan de voorzijde voor videoconferencing en Wi-Fi en 3G connectiviteit.Wanneer je de Tab A verbonden hebt via Wi-Fi aan een beeldscherm, dan kun je hem ook als tweede scherm gebruiken.

Speciaal voor de kinderen is er de Kids Mode, een modus speciaal gericht op het spelenderwijs leren van allerlei onderwerpen op de tablet. Zo kunnen ze kleuren, fotograferen en muziek luisteren. In deze modus is het niet mogelijk om gebruik te maken van het internet, waardoor kinderen niet per ongeluk op websites kunnen belanden of je belangrijke bestanden te verwijderen.

Wie toch op zoek is naar nog meer handige functionaliteit kan nog uitwijken naar de Galaxy Tab A met S-Pen. Met de S-Pen kun je gebruik maken van S-note, kun je eenvoudig een reeks afspraken maken in je agenda en krabbel je eenvoudig alles op wat je wilt onthouden.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Tab A is vanaf begin mei in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs zal €299 zijn voor de 16GB Wi-Fi versie en €369 voor de 16GB LTE-versie. De Galaxy Tab A met S-Pen is verkrijgbaar voor €349 met 16GB Wi-Fi.

SAMSUNG PAVILION

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button