tech365
gear-vr_feature_compatibility_l

Samsung Gear VR headsets gaan als warme broodjes over de toonbank

Daar is hij dan, Samsung’s nieuwe en verbeterde Gear VR headset. Voor een zeer scherpe prijs maakt Samsung het mogelijk om aan te slag te gaan met Virtual Reality en je hoeft er ook niet meer op te wachten, want hij is sinds vorige week verkrijgbaar.

Tijdens mijn bezoek aan Brightday, het evenement georganiseerd door Bright en RTL Z, heb ik kort kennis gemaakt met de Gear VR. Een bijzonder leuke en interessante ervaring. Het voordeel van het concept van Samsung is toch wel dat je gebruik kunt maken van je eigen Samsung smartphone. Je klikt hem eenvoudig in de headset en voila! Het beeldscherm van je smartphone zit vervolgens recht voor de ingebouwde lenzen en vanaf dat moment kun je genieten van virtual reality.

Langzaam maar zeker verschijnt er steeds meer VR content. Soms op basis van speciale apps en soms in bestaande platformen, zoals YouTube. Je bent met dit deze headset wel iets meer gebonden dan bijvoorbeeld met een Oculus Rift, die je ook aan kunt sluiten op je pc of gaming console, maar je zit niet met allerlei draden en een hoger gewicht. Hiermee is de Gear VR eigenlijk het meest “klaar” voor de consument.

De nieuwe Gear VR is op dit moment alleen te gebruiken in combinatie met een Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+. Ben jij de bezitter van een van deze toestellen dan moet je echt eens kijken voor een Gear VR. Voor een prijs van $99 kun je de headset al in je bezit hebben, maar dan moet je hem nog even vanuit de VS laten versturen. Je moet echter wel geluk hebben om er nog één te kunnen bemachtigen want ze vliegen als warme broodjes over de digitale toonbank.

gear-vr_feature_compatibility_l

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen