tech365
500_samsunggears_blueblack_3-2

Samsung gaat SDK voor nieuwe generatie wearables al in vroeg stadium vrijgeven

Samsung is marktleider als het gaat om wearables. Dit wil het Aziatische bedrijf natuurlijk ook graag zo houden en heeft besloten dit maal een nieuwe tactiek te kiezen voor de volgende generatie Samsung Gear. Ze gaan namelijk de Software Developer Kit (SDK) nu al vrijgeven aan ontwikkelaars, terwijl het daadwerkelijk product nog niet is geïntroduceerd. Wordt dit een garantie voor succes?

Door de SDK al in een dergelijk vroeg stadium vrij te geven, wil Samsung ontwikkelaars meer betrekken bij de innovatie en ontwikkeling van het product zelf. Op basis van de feedback van ontwikkelaars kunnen er nog aspecten worden toegevoegd of verbetert. Het eindresultaat zal zich presenteren in de vorm van de zevende generatie smartwatch.

Inmiddels is er een enorme hype omtrent de Apple Watch. Dit maakt het voor Samsung geen makkelijke markt voor het lanceren van een nieuwe wearable. Door deze vernieuwde aanpak gooit Samsung het over een andere boeg om haar positie als marktleider vast te houden.

Wil je zelf aan de slag als ontwikkelaar voor de nieuwe generatie Samsung wearables? Meld je dan aan op de Samsung website voor ontwikkelaars.

500_samsunggears_blueblack_3-2

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen